Zaključci prezentacije "Uvjeti poslovanja i poslovne prilike za hrvatske izvoznike u Kraljevini Norveškoj"

Zaključci prezentacije "Uvjeti poslovanja i poslovne prilike za hrvatske izvoznike u Kraljevini Norveškoj"
Prezentacija Uvjeti poslovanja i poslove prilike na tržištu Kraljevine Norveške

U suradnji sa Veleposlanstvom RH u Kraljevini Norveškoj, udruga Hrvatski izvoznici organizirala je dana 11.veljače 2016.g. prezentaciju „Uvjeti poslovanja i poslovne prilike za hrvatske izvoznike u Kraljevini Norveškoj“. Uvodnu riječ na prezentaciji održala je NJ.E. Versto Astrid, veleposlanica Kraljevine Norveške u RH, a glavni govornik i inicijator prezentacije bio je Hrvoje Marušić, veleposlanik RH u Oslu. Uz veleposlanika Marušića, predstavnici tvrtki Dalekovod d.d. i Cronomar d.o.o. podijeliti su iskustva u poslovanju na norveškom tržištu. Prezentaciji su prisustvovali hrvatski izvoznici, te predstavnici institucija MVEP, HGK, HOK i HBOR.

Veleposlanik Marušić prezentirao je hrvatskim izvoznicima trgovinsku razmjenu RH i Kraljevine Norveške u kojoj RH ostvaruje suficit u izvozu roba i usluga. Naglasak prezentacije bio je na mogućnostima izvoza hrvatskih roba i usluga po sektorima, a putem prezentacije gospodarstvenici su dobili informacije o poslovnom okruženju u Kraljevini Norveškoj, pravnim okvirima prilikom osnivanja poduzeća ili zapošljavanja uz napomenu da je Veleposlanstvo RH u Oslu na raspolaganju za informacije, povezivanje s potencijalnim norveškim partnerima kao i facilitiranje poslovnih sastanka koji se mogu i održati u prostorijama Veleposlanstva u Oslu.

Predsjednik Uprave Dalekovod d.d., gosp. Alen Premužak informirao je prisutne o postizanju zavidnih poslovnih rezultata tvrtke Dalekovod na norveškom tržištu putem podružnice osnovane 2007.g., u izgradnji i obnovi elektrodistribucijske mreže na zahtjevnim područjima ispunjavajući specifične zahtjeve i standarde.

Gđa. Ana Zajc, viša projektna savjetnica tvrtke Cronomar, prezentirala je poslovanje tvrtke koja je nastala ulaganjem norveškog kapitala na tržištu RH. Tvrtka je osnovana 2009.g. s ciljem povezivanja hrvatskih i norveških gospodarstvenika u sektoru mora i pomorstva. Tvrtka danas provodi aktivnosti samostalno, a upravlja i inovacijskim inkubatorom u okviru iNavis centra.

Zaključak je prezentacije da hrvatski izvoznici sa svojim proizvodima i uslugama, znanjem i tehnologijom mogu konkurirati i ispuniti visoke zahtjeve norveškog tržišta uz prethodno dobru pripremu, ulaganje u project managment i kvalitetu radi postizanja povjerenja norveških partnera i stvaranja pozitivne poslovne klime.

Podijeli
li
0