Webinar o novostima u primjeni pravila podrijetla

petak, 26. studenoga 2021.g od 10 sati

Webinar o novostima u primjeni pravila podrijetla
Carina

Hrvatska gospodarska komora i Carinska uprava Ministarstva financija RH organiziraju webinar Novosti u dijelu primjene pravila podrijetla robe s naglaskom na nova PEM prijelazna pravila stjecanja, koji će se održati u petak, 26. studenoga, u 10 sati.

Seminar je namijenjen gospodarstvenicima koji uvoze robu iz zemalja s kojim Unija ima ugovoren neki oblik povlaštene carine kao i izvoznicima koji izdaju dokaze o podrijetlu u izvozu. Namijenjen je i otpremnicima, kao i tvrtkama koje sastavljaju izjave dobavljača u trgovini unutar Unije, bez obzira na veličinu tvrtke.

Europska unija u postupku je izmjene 21 protokola o podrijetlu unutar pan-Euro-mediteranskog područja (PEM) provedbom alternativnog skupa pravila o podrijetlu. Alternativna pravila će se primjenjivati na bilateralnoj osnovi do donošenja revidirane Regionalne konvencije, a od 1. rujna se u sustavu TARIC primjenjuju za to predviđene dvije nove šifre.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno, a potrebno je prijaviti se putem Digitalne komore ili prijavnog obrasca na poveznici u nastavku

https://www.hgk.hr/webinar-o-novostima-u-primjeni-pravila-podrijetla-robe-najava

najkasnije do četvrtka, 25. studenoga, do 11 sati.

Podijeli
li
0