Vraćanje standardnog režima kretanja teretnih vozila preko teritorija RH

U skladu s odredbama Odluke o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske (NN br. 33/20) i  odredbama Odluke o izmjenama Odluke o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske (NN br. 48/20), ova Odluka primjenjuje se do 18. svibnja 2020. godine.

Kako nije donesena odluka o produžetku primjene ove Odluke, od 19. svibnja 2020. godine u 00.00 sati (tj. od večeras u ponoći),  režim kretanja teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske vraća se na standardni – kakav je bio prije donošenja ove Odluke odnosno prije 19. ožujka 2020.

Primjer: Robe iz Turske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova, Albanije i sl. za druge države članice EU ili robe iz drugih država članice EU za te treće zemlje (koje su se od 19.3. 2020. do danas mogla kretati isključivo preko gp Bajakovo) od ponoći se ponovno mogu kretati i preko ostalih graničnih prijelaza sa Srbijom (Tovarnik, Erdut, Ilok, …) uz poštivanje drugih propisa (odredbi obveznog inspekcijskog nadzora nad pojedinim vrstama roba pa stoga i kretanja preko BIP prijelaza). Na isti način stanje se vraća na ono prije 19.3.2020. i na graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Podijeli
li
0