Upitnik Europske komisije vezan uz TTIP

Upitnik Europske komisije vezan uz TTIP
TTIP

Dragi izvoznici, skrećemo vam pozornost na otvoreni online upitnik Europske komisije vezano uz TTIP pregovore EU i SAD-a koji se nalazi na linku:  http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=TTIPSME&lang=en

Europska unija i Sjedinjene Američke Države pregovaraju sklapanje Sporazuma o transatlantskom partnerstvu u trgovini i ulaganju (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP). Cilj ovih pregovora je sklopiti sporazum koji će potaknuti rast gospodarstava s obje strane Atlantika, olakšati prodaju roba i usluga, posebno za mala i srednja poduzeća, te osigurati visoku razinu zaštite potrošača i zaštite okoliša.

Ispunjavanjem upitnika Europskoj komisiji, koja vodi pregovore za sklapanje sporazuma u ime svih država članica EU-a, pružit ćete ključne informacije o trgovinskim preprekama s kojima se susreću europske tvrtke i industrija na američkom tržištu, a koje bi mogle pomoći i vama kako biste lakše i jeftinije poslovali ili proširili svoje poslovanje na tom tržištu. Naime, ti su podaci ključni za uspjeh pregovora, bilo da se radi o snižavanju ili ukidanju carina, zahtjevima kojiutječu na vaše poslovanje, a odnose se na sigurnost, zdravlje ili druge administrativne zahtjeve na američkom tržištu ili da se radi o problemima koje za vas predstavljaju propisi, kako na razini američke vlade tako i federalnih država.

Upitnik sadržava pitanja o proizvodima i uslugama koje izvozite, carinskim i necarinskim preprekama s kojima se susrećete na tržištu SAD-a i za ispunjavanje upitnika treba izdvojiti manje od 20 minuta. Svi podaci uneseni u upitnik tretiraju se kao strogo povjerljivi.

Podijeli
li
0