Tvrtka Metal Product povećala izvoz za 30 posto

Tvrtka Metal Product povećala izvoz za 30 posto
Tvornica Metal Product d.o.o.

Tvrtka Metal Product d.o.o. nastala je razvojem obrtničke radionice koju je 1967. godine osnovao Stjepan Šafran. Već 1969. godine počinju prve isporuke elektroopreme za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine, a godine 1994. počinje kooperacija sa svjetski poznatom korporacijom Tyco Electronics Raychem iz Njemačke. Krajem 2013. počelo je ujedinjavanje proizvodnih programa i povezanih poduzeća Metal Producta. Radionica Šafran pripojena je Metal Productu, a proizvodni program preseljen je u proizvodni pogon u Brezničkome Humu. Danas je ukupna površina proizvodnih hala 13.000 metara četvornih s mogućnošću dodatnog razvoja i proširenja. Metal Product danas ima više od 160 zaposlenih.
 
Dovršenim ulaganjem tvrtka nastavlja povećavati proizvodnju i uvoditi nove tehnologije. Samo prošle godine, u odnosu prema pretprošloj godini, tvrtka je povećala izvoz za 300 posto, a ove godine izvoz je povećan 30 posto u odnosu prema lani, rekordnoj godini, te izvoz čini 60 posto ukupne prodaje.
 
Tvrtka se bavi proizvodnjom elektroopreme, a njezini su dugogodišnji partneri i Elektroprivreda BiH te Elektroprivreda Slovenije.

Tvrtka Metal Product u ponedjeljak je u Brezničkome Humu obilježila dovršetak projekta gradnje pogona i uvođenja novih tehnologija i 50. obljetnicu obrtništva i poduzetništva vlasnika te tvrtke Stjepana Šafrana, a na prigodnoj je svečanosti bila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Predsjednica Grabar-Kitarović smatra da je završetak ulaganja u nove pogone i proširenje proizvodnje velik uspjeh jer je nastao u trenutcima teške gospodarske krize i s njom povezanih nezahvalnih uvjeta poslovanja.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0