The Power of Intelligence u fokusu INVENTO Summita 2024

The Power of Intelligence u fokusu  INVENTO Summita 2024
INVENTO

U petak, 22.ožujka 2024. godine u Hotelu Academia u Zagrebu održat će se INVENTO Summit pod sloganom The power of Intelligence. Fokus summita stavlja se na tri ključna aspekta inteligencije u kontekstu suvremenog poslovanja i tehnoloških inovacija.

Umjetna inteligencija, kao prvi aspekt, već je duboko integrirana u naše poslovne i osobne živote. Razumijevanje i korištenje AI-a postaje neizbježno za ostvarivanje učinkovitosti, inovacija i konkurentnosti. U svijetu gdje tehnologija napreduje brže nego ikad, prilagodljivost i sposobnost primjene umjetne inteligencije ključni su za uspjeh.

Drugi aspekt, pamet u djelovanju, odnosi se na brzinu, učinkovitost i inteligentnu primjenu znanja u rješavanju problema i donošenju odluka. U dinamičnom poslovnom okruženju, biti "pametan" znači iskoristiti tehnologiju i informacije na način koji maksimizira rezultate s minimalnim resursima.

Mreža kontakata, kao treći aspekt, igra ključnu ulogu u pristupu informacijama i resursima. U globaliziranom svijetu, posjedovanje pravovremenih informacija i poznavanje pravih ljudi može značajno utjecati na uspjeh pojedinca ili organizacije. Ovo podrazumijeva izgradnju i održavanje snažne profesionalne mreže koja može pružiti podršku, savjete i prilike.

Za dobru atmosferu i nadahnute nastupe ove će se godine pobrinuti moderatorica konferencije Ana Radišić, voditeljica vrlo gledanog i praćenog podcasta kojeg je pokrenula 2020.godine. 

Od govornika vrijedno je istaknuti Dr.Dragana Primorca, priznatog hrvatskog liječnika i znanstvenika, dobitnika 21 međunarodne i domaće nagrade za svoj doprinos znanosti i medicini, Eunice Hammond-Mørklid osnivačicu INNO-SCI School of programming iz Norveške, dobitnicu nagrade "Nordic Women in Tech Awards - Inicijativa godine 2022“, Dalibora Marijanovića, glavnog partnera u VESNA Capitalu, deeptech venture fondu, Tanju Džido, dobitnicu nagrade Diversity Role Model of the Year ove godine te Matiju Srbića, direktora programa za razvoj FER-ovog Nuqleusa, nominiranog za vizionara godine od strane Tportala.

Na INVENTO Summitu očekujemo okupljanje preko 250 stručnjaka i profesionalaca iz preko 15 zemalja EU, uključujući i preko 50 alumnija Professional Fellows Programa američkog State Departmenta.

U sklopu summita, posebna pažnja posvećena je INVENTO Startup natjecanju, koje otvara vrata hrvatskim startupima za predstavljanje svojih projekata i ideja. S natjecanjem koje nudi mogućnost osvajanja vrijednih nagrada i mentorstva, startupima se pruža prilika da izlože svoje rješenja pred potencijalnim investitorima i partnerima. Pozivamo sve startupe u svim fazama razvoja da iskoriste ovu priliku i prijave se do 10. ožujka 2024.

INVENTO Summit organizira Invento Capital partners. Organizacija ovog događaja provodi se uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Programski i sponzorski partneri INVENO Summita su Norway grants i Innovation Norway, EIT Urban Mobility i Interreg Central Europe.

Za prijave i sve dodatne informacije o programu posjetite web stranicu INVENTO Summita.

Ulaznice su besplatne za sve sudionike.

 

Podijeli
li
0