Svjetski uspjeh: Damir Sabol i ekipa Photomatha 'ubacili' se u Snapchat

Svjetski uspjeh: Damir Sabol i ekipa Photomatha 'ubacili' se u Snapchat
Photomath

Snapchatova kamera postaje još pametnija, rečeno je na Snap Partner Summitu, izvijestio je portal netokracija. Predstavljena je platforma proširene stvarnosti za developere pod imenom Scan, a među prvim partnerima upravo je hrvatski Photomath koji će sada i korisnicima Snapchata omogućivati lakše rješavanje matematičkih zadataka.

Da jače ide u smjeru proširene stvarnosti, kod Snapa je bilo vidljivo i ranije, kad je predstavio skeniranje predmeta u stvarnom svijetu, njihovo prepoznavanje i mogućnost kupovine preko Amazona, direktno iz aplikacije.

Osim toga, Snapchatova kamera omogućivala je prepoznavanje pjesama uz pomoć Shazama, a jučer su predstavljene i nove, zanimljivije primjene kamere – tako će Giphy prepoznavati predmete u stvarnom svijetu i ubaciti prikladan GIF, a Photomath će prepoznavati matematičke probleme i ponuditi korisnicima rješenje.

Aplikacija Photomath već je bila iznimno popularna i prošle godine je dosegla 100 milijuna preuzimanja. Osim toga, osnivač Damir Sabol tada je objavio kako su zaprimili investiciju od 6 milijuna dolara.

Damir Sabol, osnivač i CEO Photomatha, za netokraciju je naveo kako ih ova suradnja dobro pozicionira kod ciljanih korisnika, jer Snapchat i Photomath imaju vrlo usklađene korisničke baze i prirodno se poklapaju.

Samo osnovne mogućnosti bit će dostupne u Snapchatu – konkretno, dobivanje rješenja za izraz koji se skenira. Za sve ostale mogućnosti, a najviše za objašnjenje korak po korak, otvara se Photomath.

Samim time, Sabol smatra da im ovakva suradnja otvara put do novih korisnika jer Photomathu nije cilj ponuditi samo finalno rješenje matematičkog zadatka, nego veću edukacijsku vrijednost, kroz postupak rješavanja, a do toga je moguće doći samo kroz aplikaciju Photomath.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0