Sinergija grada i poduzetnika recept za zapošljavanje i gospodarski oporavak

Nikolina i Ivana već godinama rade u svjetski poznatoj farmaceutskoj tvrtci Apipharma d.o.o. u Našicama, koja je bila i prvi stanovnik tamošnje industrijske zone.

- Dolazim iz Krapinskih toplica, tražila sam prvo posao u Zagrebu, ali srce me je dovelo u Našice. U Našicama mi je dobro, tu sam osam godina. Počela sam raditi u proizvodnji, nakon toga u kontroli kvalitete i sad sam u osiguranju kvalitete i jako sam zadovljna, rekla je Nikolina Kerep, voditeljica osiguranja kvalitete.

- Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam. Posao je vrlo dinamičan. Nemam potrebe uopće odlazit iz Hrvatske ja sam prezadovljna, uvjeti su predobri, rekla je Ivana Thes Lukačić, voditeljica odjela regulative.

Odlični uvjeti u industrijskoj zoni doveli su ovu obiteljsku tvrtku u Našice. Jedna su od tri hrvatske tvrtke koja ima certifikat američkog FDA-ja. Htjeli su doprinjeti razvoju ovog kraja u kojem imaju puno kooperanata.

- Svake godine otvaramo četiri do pet novih tržišta, to znači naravno i razvoj tvrtke, zapošljavanje, dogradnju pogona, istaknuo je Andrija Lalić, direktor tvrtke Apipharma d.o.o.

Već su kupili novu česticu u zoni, za proširenje. A šire se i druge tvrtke.

- Mi našim gospodarstvenicima odnosno poduzetnicima koji kupuju građevinsku česticu dajemo potpuno komunalno opremljenu česticu po povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne uvjete, rekla je Magdalena Vidaković Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav, Našice.

Zona se prostire na 65 hektara i ima 20-ak poslovnih subjekata koji zapošljavaju 400-injak radnika. U planu je i izgradnja Centra za poduzetnike.

- Taj centar, poduzetnički bi predstavljao po prvi puta u Našicama jednu start up poziciju za naše mlade poduzetnike, istaknuo je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Našica.

I upravo je ta sinergija grada i njegovih poduzetnika recept za uspjeh koji će nadaju se, dovesti do novih zapošljavanja i gospodarskog oporavka ovog kraja.

Izvor: www.hrt.hr

Podijeli
li
0