Prijave za European Business Awards za 2015.-2016. godinu

Prijave za European Business Awards za 2015.-2016. godinu
MINPO logo
Europska poslovna nagrada - The European Business Awards – prepoznaje i nagrađuje izvrsnost, najbolju praksu i inovacije u europskim poduzećima. Natjecanje je besplatno i otvoreno je za poduzeća svih veličina i iz svih djelatnosti. Europska poslovna nagrada, koja se održava osam godina, ima tri svrhe za poslovnu zajednicu: omogućava dobre primjere za poduzeća koja tome teže, podržava pojedinačni i organizacijski uspjeh i omogućava studije slučajeva odličnih poduzeća za učenje. 
 
U natjecanje za razdoblje 2014.-2015. bilo je uključeno više od 24.000 poduzeća iz 33 zemlje što je veći broj prijava za 40% u odnosu na prošlu godinu. Najviše prijava pristiglo je na kategorije Poduzeće godine s prihodom 0-25 milijuna eura, Poduzeće godine s prihodom 150 i više milijuna eura te za Poduzetnika godine. Vezano uz djelatnosti, najviše je prijava zaprimljeno iz IT tehnologija, prerađivačke djelatnosti te proizvodnje hrane i pića.
Hrvatske tvrtke ACG LUKAPS, Degordian, DOK-ING, IN2, Mono, Orbico Group, OTP banka Hrvatska, Valamar Riviera i Zagrebačka banka nacionalni su pobjednici natječaja European Busness Awards za 2014. godinu.
Zainteresirana poduzeća mogu se besplatno on-line prijaviti na natjecanje Europska poslovna nagrada za 2015.-2016. godinu. Natjecanje se odvija na sljedeći način. Poduzeće se mora registrirati i podnijeti on-line prijavu. Neovisni suci koji se sastoje od predstavnika poslovnih lidera, poduzetnika i akademika odabiru nacionalne pobjednike po kategorijama. Potom nacionalni pobjednici dostavljaju video prezentacije koje se ocjenjuju, a najbolji se pozivaju i na osobne prezentacije. Nakon tih prezentacija i ocjenjivanja, proglašavaju se pobjednici po kategorijama.
 
Kategorije u kojima se dodjeljuju nagrade su:
  1. RSM Poduzetnik godine (The RSM Entrepreneur of the Year Award)
  2. Poduzeće godine (kategorije prihod  do 25 mil €, 26-150 mil € i više od 150 mil €)       (The Business of the Year Award (Turnover €0-25m, €26-150m and €150m+))
  3. UKTI nagrada za inovaciju (The UKTI Award for Innovation)
  4. BP Target Neutral nagrada godine za strategiju rasta (The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award)
  5. Nagrada za održivost okoliša i korporacije (The Award for Environmental and Corporate Sustainability)
  6. Poslodavac godine (The Employer of the Year Award)
  7. Nagrada za usmjerenost na kupca (The Award for Customer Focus)
  8. Nagrada za uvoz/izvoz (The Import/Export Award).
     
Prijavitelj se može kandidirati u najviše tri kategorija. Nagrade pobjednicima donose višestruku korist. Unaprjeđuju reputaciju poduzeća na tržištu, povećavaju interes medija za poduzeće, ostvaruju se novi poslovni kontakti, povjerenje kupaca raste i poduzeće je prepoznatljivije. Sve ove koristi pridonose boljem poslovanju.
 
Posljednji dan za prijave je 29. srpnja 2015. godine. Ministarstvo poduzetništva i obrta ovim putem poziva sva zainteresirana poduzeća da iskoriste ovu priliku i prijave se na European Business Awards za 2015.-2016. godinu.
Više o registraciji za European Business Awards 2015.-2016. može se naći na poveznici: 
 
Izvor: MINGO
Podijeli
li
0