Prezentacija HIZ-a: Pogodnosti CETA sporazuma za hrvatske izvoznike

06. travnja 2016.g., od 10.00 sati

Prezentacija HIZ-a: Pogodnosti CETA sporazuma za hrvatske izvoznike
Sporazum CETA

Udruga Hrvatski izvoznici u dogovoru sa Veleposlanstvom Kanade u RH organizira prezentaciju pogodnosti poslovanja na tržištu Kanade za hrvatske izvoznike sa naglaskom na primjenu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Kanade i EU (CETA),a koja će se održati u srijedu, 06. travnja 2016.g. u 10.00 sati u sjedištu Končar-Elektroindustrija d.d., Fallerovo šetalište 22, Zagreb, XI kat.

Stupanjem na snagu, CETA će pružiti nove mogućnosti hrvatskim izvoznicima kroz smanjenje carina, pojednostavljene granične procedure, proširenje pristupa za pružatelje usluga, veći pristup tržištu javne nabave, formalne mehanizme koji će olakšati zajedničke inicijative za regulatornu suradnju, te kroz osiguranje protokola za ocjenu sukladnosti.

Uvodni govor na prezentaciji održati će NJ.E. Daniel Maksymiuk, veleposlanik Kanade u RH.

Prezentacija će započeti izlaganjem gđe. Zrinke Horvatić, voditelja Službe za trgovinsku politiku pri MVEP, sa osvrtom na  mogućnosti i izazove za hrvatske izvoznike primjenom CETA-e.

U nastavku gđa. Synthia Dodig, savjetnica za trgovinu pri Veleposlanstvu Kanade u RH prezentirati će pogodnosti i utjecaj CETA-e na olakšanje poslovanja hrvatskim izvoznicima, a dr. sc. Ante Babić, direktor Centra za međunarodni razvoj d.o.o. osvrnuti će se na makroekonomski utjecaj CETA-e

Program možete pronaći u nastavku

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do utorka, 03. travnja 2016., do 16.00 sati telefonom na broj 01/4923-796, telefaksom na broj  01/4923-797 ili putem e-maila info@hrvatski-izvoznici.hr.

Podijeli
li
0