Prezentacija HIZ-a: Primjena Sporazuma CETA između EU i Kanade

četvrtak, 21. rujna 2017.g., Fallerovo šetalište 22, Zagreb

Prezentacija HIZ-a: Primjena Sporazuma CETA između EU  i Kanade
CETA-Kanada i EU

U suradnji sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Ministarstvom financija, Carinskom upravom RH, udruga Hrvatski izvoznici organizira prezentaciju:

Primjena Sporazuma CETA između EU i Kanade

dana 21. rujna 2017.g., u 10.00 sati, sjedište Končar – Elektroindustrije d.d.,  

Fallerovo šetalište 22, 11. kat, Zagreb.

Primjenom Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade i Europske unije te njezinih država članica, jačaju se gospodarski odnosi i potiče robna razmjena, te se  otvaraju nove prilike poduzećima iz EU-a odnosno pružaju se nove mogućnosti hrvatskim izvoznicima.

Ukidanjem carina te pojednostavljivanjem granične procedure omogućuje se konkurentnije poslovanje hrvatskih izvoznika prisutnih na tržištu Kanade, a malim i srednjim izvoznicima koji još ne izvoze na kanadsko tržište, CETA pruža jednostavniji i efikasniji izvoz.

U prvom dijelu prezentacije gđa. Tatjana Vinković, voditeljica Odjela za pristup tržištu, Sektora za trgovinsku politiku i multilateralu pri MVEP, prezentirati će mogućnosti i izazove za hrvatske izvoznike primjenom CETA-e.

U nastavku gđa. Branka Tuđen, voditeljica Službe za carinsku vrijednost i podrijetlo, Carinske uprave pri MF, prezentirati će zakonsku regulativu koja se odnosi na kvote, podrijetlo roba i obavezu registracije za hrvatske izvoznike prilikom izvoza na tržište Kanade.

PROGRAM PREZENTACIJE:                                                

10.00  Uvodni govor-dobrodošlica

10.05  Sporazum CETA, mogućnosti za hrvatske izvoznike

gđa. Tatjana Vinković, voditeljica Odjela za pristup tržištu, Sektora za trgovinsku politiku i gospodarsku multilateralu, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

10.35  Pogodnosti carinske regulative koje pruža Sporazum CETA: Specifičnosti pravila o stjecanju podrijetla radi primjene snižene stope carine, kvote, stjecanje statusa registriranog izvoznika

gđa. Branka Tuđen, voditeljica Službe za carinsku vrijednost i podrijetlo,

Carinska uprava, Ministarstvo financija       

12.00     Pitanja i neformalni razgovori

Zainteresirani za sudjelovanje na prezentaciji svoj dolazak mogu potvrditi do srijede, 20. rujna 2017., do 16.00 sati telefonom na broj 01/4923-796, telefaksom na broj  01/4923-797 ili putem e-maila info@hrvatski-izvoznici.hr.


U nastavku možete preuzeti dokument Sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum između Kanade i članica EU.

[dokument]

Podijeli
li
0