Povijesni uspjeh i iskorak JGL-a: Studija ovakvog obujma i važnosti po prvi puta se vodi i financira iz Hrvatske

Povijesni uspjeh i iskorak JGL-a: Studija ovakvog obujma i važnosti po prvi puta se vodi i financira iz Hrvatske
JGL d.d.

Ispitivanjem spreja “RhinnovateHA” namjera je dokazati da inovativna kombinacija dviju aktivnih tvari u spreju za nos, hijaluronske kiseline i ksilometazolina, ima bolju učinkovitost, sigurnost i podnošljivost u odnosu na sprejeve s jednom aktivnom tvari ili placebom.

JGL ističe kako se studija takvog obujma i važnosti po prvi puta vodi i financira iz Hrvatske, što predstavlja povijesni uspjeh i značajan iskorak kompanije te hrvatske farmaceutske industrije.

Do sada je hijaluronska kiselina bila primjenjivana u nazalnim sprejevima kao pomoćna tvar u značajno nižim koncentracijama i/ili kao sastojak proizvoda koji nemaju farmakološko djelovanje.

Glavni istraživači, specijalisti otorinolaringologije i ključno medicinsko osoblje iz 30 kliničkih centara u Njemačkoj, Hrvatskoj, Poljskoj i Bugarskoj, tim su povodom održali sastanak u Opatiji o protokolu studije, procedurama te regulatornom okviru za provedbu studije.

Nacionalna agencija za lijekove i Središnje etičko povjerenstvo već su odobrili ispitivanje u Njemačkoj, a Hrvatska, Poljska i Bugarska još su u postupku odobrenja.

Ispitivanje će se provoditi na odraslim i adolescentnim pacijentima oboljelima od akutnog virusnog rinosinusitisa, a u suradnji s njemačkom kliničkom istraživačkom organizacijom ClinCompetence Cologne i pod vodstvom stručnjaka alergologije, pulmologije i kliničke imunologije Ralpha Mösgesa, ujedno i člana Znanstvenog vijeća JGL-a.

Rezultati ispitivanja očekuju se početkom idućeg ljeta a sprej na tržištu najranije iduće godine.

JGL je u posljednje dvije godine udvostručio ulaganja u istraživanje i razvoj, a ova klinička studija pruža mogućnost višegodišnje patentne i regulatorne zaštite, istaknula je direktorica Znanstvenih operacija JGL-a Zdravka Knežević.

Izvor: www.poslovni.hr

Podijeli
li
0