Potražnja za njihovim proizvodima je buknula pa grade novu tvornicu

Potražnja za njihovim proizvodima je buknula pa grade novu tvornicu
Marijana Ćiško, osnivačnica tvrtke GENOX d.o.o.

Nakon dvije godine truda i provjera, domaći proizvođač ekoloških sredstava za dezinfekciju i čišćenje, tvrtka Genox stekla je priznanje halal certifikat.

U srijedu je održana svečana dodjela certifikata u sjedištu tvrtke u Velikoj Gorici, a kako im je u pandemiji promet drastično porastao kao i potražnja, Genox uskoro kreće s radovima na novom pogonu u Pleternici, inače rodnom gradu osnivačice tvrtke Marijane Ćiško.

‘Naša najveća prednost’

Genox je najveći hrvatski proizvođač ekoloških sredstava za dezinfekciju i čišćenje, proizvode ih već gotovo 20 godina, a korisnici su kućanstva, trgovine, tvornice, farme, bolnice, policija, civilna zaštita. U doba korona krize posao s dezinficijensima je eksplodirao, a sad se nadaju i većem izvozu u zemlje u kojima se traži halal certifikat.

“Genox udovoljava svim rigoroznim kriterijima za halal proizvod, počevši od toga da ne sadržava niti jednu molekulu alkohola. Jednostavno, ne koristimo ga i to je naša najveća prednost. A koristi ima puno, naši su proizvodi sigurni, nisu eksplozivni, niti zapaljivi, ne hlape, stoga ne trebaju posebne mjere zaštite u rukovanju“, ističe inženjerka molekularne biologije Marijana Ćiško koja vodi ovu obiteljsku firmu u Velikoj Gorici.

Dezinficijens Genox proizvodi se posebnom, zaštićenom Aquagen tehnologijom i 13 koraka fizikalno-kemijskih postupaka na osnovi aktiviranih iona vode, a za tu hrvatsku inovaciju je zaslužna upravo osnivačica i direktorica.

Dezinficijens Genox uspješno uništava mikroorganizme, bakterije, viruse, gljivice, plijesni, alge, spore i biofilm pa i koronavirus, a zbog njegove neškodljivosti i efikasnosti su ga koristili i ronioci u vrijeme velikih poplava u Slavoniji 2014. godine, odnosno tuširali su se u Genoxu nakon izranjanja iz poplavne vode.

Već ranije su sve te prednosti uočili kupci iz zemalja s muslimanskim stanovništvom, a njihov interes je naglo porastao tijekom pandemije.

“Vjerujem kako će nam ovaj certifikat otvoriti brojna vrata koja će ostati nedostupna onoj velikoj većini čiji su dezinficijensi uglavnom alkoholni. Očekujemo povećani izvoz na tržišta regije, prvenstveno BiH, ali i na ona udaljena”, poručuje direktorica tvrtke.

Certifikat su tvrtki uručili Aldin Dugonjić koji vodi Centar za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, te glavni nadzornik halal kvalitete Muhamed Mandžić.

“Prema zadnjim istraživanjima, poduzeća u Hrvatskoj nakon dobivanja halal certifikata povećaju izvoz svojih proizvoda i do 50 posto. Uzevši u obzir streloviti rast i razvoj halal tržišta, naša očekivanja za Genox proizvode su velika, ali jasno ovise i o prodajnim i marketinškim aktivnostima na tržištu”, rekao je Aldin Dugonjić.

Naveo je kako su u 10 godina postojanja Centra izdali više od 150 certifikata, a u bazi tvrtki s halal certifikatom najviše je zastupljena prehrambena industrija, slijede ugostitelji te kemijska industrija.

Inače, TLK Grupa u čijem je sastavu i tvrtka Genox započela je graditi novu tvornicu u Poslovnoj zoni Pleternica, u što planiraju uložiti oko 40 milijuna kuna.

Tvornica će se graditi dvije do tri godine, a zapošljavat će oko 30 ljudi. U prvoj fazi će se graditi sama tvornica, što je ulaganje vrijedno 25 milijuna kuna, potom istraživački laboratorij i na koncu upravna zgrada.

Izvor: www.poslovni.hr

Podijeli
li
0