Potpisan Sporazum o suradnji udruge Hrvatski izvoznici i Inovacijskog centra Nikola Tesla

Potpisan Sporazum o suradnji udruge Hrvatski izvoznici i Inovacijskog centra Nikola Tesla
Potpisan Sporazum o suradnji udruge Hrvatski izvoznici i Inovacijskog centra Nikola Tesla

Zagreb, 26. travnja 2021. - ICENT - Inovacijski centar Nikola Tesla i udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji. U ime ICENT-a Sporazum je potpisao ravnatelj, prof.emer.dr.sc. Nedjeljko Perić, a u ime HIZ-a, predsjednik, g. Darinko Bago.

Hrvatski izvoznici predstavničko su tijelo tvrtki i organizacija, neprofitna, nestranačka i nevladina udruga u kojoj je članstvo dobrovoljno. Hrvatski izvoznici su se pozicionirali kao jedan od važnih promicatelja gospodarskog napretka Republike Hrvatske stalno naglašavajući važnost ulaganja u više produktivne djelatnosti – s većom dodanom vrijednošću stvorenom u Republici Hrvatskoj.

ICENT djeluje kao inovacijski centar i vodeća je sastavnica inovacijskog ekosustava Hrvatske za primijenjeno istraživanje i razvoj u području inženjerstva i srodnih primjena. Inovacijski centar Nikola Tesla pridonosi rastu hrvatske ekonomije zasnovane na visokim tehnologijama prvenstveno u sektorima energetike, prometa, automatizacije i robotike, naprednih komponenata, zdravstva-biomedicinskog inženjerstva i informacijske i komunikacijske tehnologije, a u suradnji sa HIZ-om, gospodarskim udruženjem koje okuplja izvozno orijentirane hrvatske gospodarstvenike, zajednički će djelovati sa ciljem poticanja i zastupanja interesa hrvatskog izvoza.

Uz dogovorenu zajedničku suradnju, prof. emer. dr. sc. Nedjeljka Perića, istaknuti znanstvenik i stručnjak te ravnatelj ICENT-a, imenovan je savjetnikom predsjednika udruge Hrvatski izvoznici, g. Darinka Bage, za područje razvoja i primjene suvremenih tehnologija, posebice digitalnih i zelenih, doprinoseći time obostranom transferu tehnologija, znanja i iskustava između akademske/istraživačke zajednice i hrvatskih izvoznika.

Gospodin Darinko Bago, dipl.ing., kao dugogodišnji priznati gospodarstvenik i predsjednik udruge Hrvatskih izvoznika imenuje se savjetnikom ravnatelja Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) za područje razvoja poslovnih modela (organizacijskih, financijskih i pravnih) te komercijalizaciju visokotehnoloških proizvoda koji nastaju u ICENT-u ili u suradnji s ICENT-om te će iskustvom i praktičnim pristupom gospodarstvu na poziciji savjetnika pomoći ICENT-u u realizaciji učinkovite suradnje s industrijom.

Savjetničke funkcije obavljati će se na volonterskoj osnovi.

Podijeli
li
0