Potkraj prošle godine u Litvu isporučena jubilarna, deseta pošiljka kaciga

Potkraj prošle godine u Litvu isporučena jubilarna, deseta pošiljka kaciga
Alojzije Šestan, direktor Šestan & Busch d.o.o.

Iz Preloga je u Litvu dosad isporučeno ukupno 15 tisuća kaciga. Vrijednost samo zadnje pošiljke iznosila je 465 tisuća eura. Tijekom prošle godine tvrtka Šestan-Busch proizvela je 65 tisuća komada kaciga, od čega je na strana tržišta plasirano njih 95 posto.

U sklopu akcije Liderova Kluba izvoznika 'Ispraćaj izvoza', kojom želimo ukazati na važnost koju izvoz i izvoznici imaju za hrvatsko gospodarstvo, na kraju prošle godine posjetili smo tvrtku Šestan-Busch iz Preloga, koja je upravo toga dana utovarivala kacige za Litvu. Bila je to deseta, jubilarna izvozna pošiljka za tu zemlju, čija je vrijednost iznosila 465 tisuća eura, a u Litvu je do danas isporučeno ukupno 15 tisuća kaciga.

Iz tvrtke Šestan-Busch u 2019. godini naručiteljima je isporučeno ukupno 65 tisuća komada kaciga, iako potencijala za rast ima jer su trenutačni proizvodni kapaciteti u Prelogu tisuću kaciga na dan, a tu su još i proizvodni pogoni u Njemačkoj, Češkoj i Italiji.

Sve izvozne poslove ugovaramo isključivo putem sajmova, na kojima smo stalno prisutni. Imamo 30-ak modela koje dorađujemo prema željama naručitelja, a njima se koriste vojske, policije i zaštitarske službe diljem svijeta, tako da danas u izvoz plasiramo 95 posto proizvodnje. Naše kacige nose sigurnosne snage Kolumbije, Egipta, Rusije, Kazahstana, Pakistana, Turske, Španjolske, Engleske, Meksika, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Iraka, Italije, Litve, Estonije, Mađarske, Poljske i brojnih drugih zemalja jer trenutačno izvozimo u 70-ak zemalja svijeta, rekla je za Lider Snježana Mikec, voditeljica prodaje Šestan-Buscha.

Tvrtka zapošljava 70 radnika i ima planove u sljedećoj godini zaposliti još ljudi, jer proizvodnja neprestano raste. Ukupni prihod u 2019. iznosi 71 milijun kuna, a cilj tvrtke je povećati proizvodnju i izaći na tržišta zemalja na kojima još nije prisutna.

U tvrtki ističu da posebnu pozornost posvećuju istraživanju, razvoju i inovacijama i da im to omogućava da proizvode najbolje kacige na svijetu. U tehničkom odjelu, odjelu razvoja, marketingu, prodaji i nabavi rade stručnjaci različitih profila i zanimanja, od inženjera strojarstva, kemije do ekonomista, tako da za sebe kažu da raspolažu širokom bazom znanja i kompetencija. Trenutačno rade na razvoju nove multifunkcionalne kacige čija bi namjena bila za širu upotrebu od vojske, policije do gorskih službi spašavanja, ali i za civilnu uporabu.

(Lider)

Podijeli
li
0