Održan Poslovni skup Hrvatskih izvoznika

Ekonomske politike Republike Hrvatske i očekivanja za 2014

Održan Poslovni skup Hrvatskih izvoznika

Hrvatski izvoznici, u utorak, 29. listopada 2013., u Zagrebuu Hotelu Westin, organizirali su poslovni skup na temu Ekonomske politike Republike Hrvatske i očekivanja za 2014“.

Na navedenu temu uvodne govore održali su ministar financija Republike Hrvatske g. Slavko Linić i predsjednik Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Boris Cota, kojima  se u panel raspravi pridružio predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago. Raspravu je moderirao potpredsjednik Hrvatskih izvoznika prof.dr.sc. Ante Babić.

Predsjednik udruge Hrvatski izvoznici Darinko Bago na skupu je predstavio zahtjeve izvoznika prema Vladi RH. Izvoznici očekuju prvenstveno kontinuitet procesa i programa koji su usmjereni na poboljšanje uvjeta poslovanja poduzetnika i izvoznika. I ovog puta naglašen je značaj daljnjeg jačanja HBOR-a kroz znatno povećanje temeljnog kapitala i snažnije financiranje izvoznika. Uz to, zahtjeva se afirmacija izvrsnosti, briga o rastu izvoza i supstituciji uvoza, postavljanje kriterija za strana ulaganja, rješavanje problema tečaja kune te osmišljavanje mjera za zaštitu od „lošeg” uvoza.  

Prezentacije sa skupa pronađite u nastavku.


1. Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika

2. prof. dr. sc. Boris Cota, predsjednik Savjeta za gospodarstvo PRH

3.  Slavko Linić, ministar financija RH

Podijeli
li
0