PIK Vrbovec - prva hrvatska mesna kompanija koja je započela izvoz u Japan

PIK Vrbovec - prva hrvatska mesna kompanija koja je započela izvoz u Japan
PIK VRBOVEC logotip

PIK Vrbovec je prva hrvatska mesna kompanija koja je započela izvoz u Japan, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva poljoprivrede. Kako navode u priopćenju, PIK Vrbovec je, nakon što je ispunio stroge japanske kriterije obrade i proizvodnje junećeg mesa, u siječnju realizirao prvu isporuku mesa namijenjenu HoReCa kanalu u Japanu pa će se tako PIK proizvodi naći u vrhunskim japanskim restoranima.

Preduvjet za izvoz junetine na zahtjevno japansko tržište, kako objašnjavaju iz Ministarstva, je veterinarski certifikat HVI 21-2 Japan, a PIK Vrbovcu je izdan zahvaljujući intenzivnoj i uspješnoj suradnji Ministarstva poljoprivrede i japanskog MAFF-a. U priopćenju se prenosi izjava predsjednika Uprave PIK Vrbovca Slavena Ružića koji je kazao kako je Japan drugi najveći uvoznik mesa i mesnih prerađevina na svijetu, prije svega kvalitetne junetine, i stoga vjeruje kako se radi o potencijalno vrlo važnom tržištu za PIK.

"Ponosni smo što smo prva hrvatska mesna industrija koja svoje meso izvozi u Japan. Ovo je još jedna potvrda kvalitete hrvatske stočarske proizvodnje i odlična vijest za domaće proizvođače općenito", izjavio je Ružić.

Iz Ministarstva su istaknuli kako je izvoz hrvatskog junećeg mesa u Japan rezultat dugogodišnjeg rada veterinarske službe Ministarstva poljoprivrede na programima iskorjenjivanja i kontrole najvažnijih zaraznih bolesti životinja.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0