Partnerstvo za transatlantsku trgovinu i ulaganja (TTIP) – nova brošura na hrvatskom jeziku

U seriji brošura na hrvatskome jeziku o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP), sada je dostupna i nova publikacija pod nazivom  „Prilike za mala i srednja poduzeća“.

U Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama mala i srednja poduzeća (MSP‑ovi) i poduzetnici početnici ključni su pokretači rasta i stvaranja radnih mjesta. MSP‑ovi čine 99% europskih i američkih poduzeća, odnosno više od 20 milijuna poduzeća u Europskoj uniji i 28 milijuna u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Europskoj uniji MSP‑ovi osiguravaju dvije trećine radnih mjesta u privatnom sektoru i imaju ogroman kapacitet za stvaranje novih radnih mjesta. U razdoblju od 2002. do 2010. zahvaljujući MSP‑ovima otvoreno je 85 % neto novih radnih mjesta.

U Sjedinjenim Američkim Državama mala poduzeća osigurala su više od pola svih radnih mjesta i dvije trećine svih neto novih radnih mjesta. MSP‑ovi su važan izvor inovacija, novih proizvoda i novih usluga s obje strane Atlantika. Oni već imaju koristi od transatlantske trgovine ili se nadaju da će od nje imati koristi zahvaljujući TTIP‑u.

Novu publikaciju možete pogledati na poveznici http://bookshop.europa.eu/hr/transatlantsko-trgovinsko-i-investicijsko-partnerstvo-ttip--pbNG0414317/?CatalogCategoryID=m0sKABstN9AAAAEjuJAY4e5L.

Prethodne su publikacije dostupne na poveznici http://trade.ec.europa.eu/doclib/rss/ttip-rss_hr.cfm, a ako tražite više informacija o Europskoj trgovinskoj politici općenito, one su dostupne na poveznici

http://europa.eu/pol/comm/index_hr.htm.

Izvor: MVEP

Podijeli
li
0