Pametne klupe stigli su i na zadnji mogući kontinent

Pametne klupe stigli su i na zadnji mogući kontinent
STEORA pametna klupa

Solinska tvrtka Include u prvom kvartalu 2019. godine ostvaruje značajne izvozne rezultate.

Iznos naručenih klupa, u odnosu na prvi kvartal 2018. godine, povećan je za 109 posto na 2,3 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi porasli za 115 posto. "Prvi kvartal uvijek je zeznut u našem poslovanju.

Dosad najčešće nismo ostvarivali značajne rezultate u Q1, jer je dosta tržišta još pokriveno snijegom, a prve instalacije kreću u proljeće. No, prvi kvartal ove godine najbolji je prvi kvartal otkada poslujemo", objavio je osnivač i direktor Includea i iznio što su sve postigli od početka 2019. - dvogodišnji distribucijski ugovor s Deutsche Telekomom, koji uključuje nastup na 50 globalnih tržišta; prodane 44 pametne klupe Steora vrijedne više od 1,1 milijun kuna te otvoreno poljsko tržište.

Klupe su isporučene i u Italiju, Francusku, Nizozemsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Španjolsku. U veljači je stigla i nova narudžba iz Crne Gore, a otvoreno je i novo tržište - Čile.

"Time smo stigli i na zadnji mogući kontinent. Antarktik ne računam", kazao je Mrvoš. Mjesec je zaključen s isporukama 27 klupa u Grčku, Irsku, Izrael, Poljsku, Italija i Mađarsku.

Ožujak je rezultirao narudžbama novoga proizvoda - Monna ciklo klupama za Dublin.

Potpisana su i dva nova distribucijska ugovora, sa Slovenijom i Francuskom i isporučene Steore za Čile i Bermude...  Uz to, Include je u pripremi za novu investicijsku rundu, nakon čega slijedi širenje proizvodnih kapaciteta i nova zapošljavanja.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0