Otvara se novi proizvodni pogon vrijedan 10 milijuna eura, zaposlit će 150 ljudi

Tvrtka Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rješenja za kontinuitet poslovanja, u četvrtak 22. travnja otvara novi proizvodni pogon za integrirana modularna rješenja u naselju Rugvica, u blizini Zagreba, u vrijednosti deset milijuna eura.

Kako su objavili iz tvrtke, novi proizvodni pogon dvostruko će povećati kapacitete podatkovnih centara u regiji, što potvrđuje veliku poslovnu važnost ne samo za Hrvatsku, nego cjelokupnu EMEA regiju. Pogon će pružati i veliki spektar prefabriciranih modularnih rješenja (PFM), gdje Vertiv ovom investicijom omogućava novih 150 radnih mjesta.

Virtualno predstavljanje novog prostora pod nazivom Vertiv Modular Data Center Innovation Forum – Opening the Doors to Modularity održat će se točno godinu dana nakon što je član Uprave Vertiv Croatije Viktor Petik u razgovoru za Privredni.hr najavio kako je u procesu izgradnje novi proizvodnji pogon u Rugvici.

Veći obujam poslovanja u Sjevernoj Americi i širenje PMF pogona u Hrvatskoj

Krajem prošle godine je analitička tvrtka Omdia rangirala Vertiv kao jednog od vodećih dobavljača na brzo rastućem tržištu modularnih podatkovnih centara, s drugim najvećim tržišnim udjelom na svijetu.

Petik je tada istaknuo da su svjedočili snažnom rastu potražnje za PFM podatkovnim centrima jer, dodao je, vlasnici i operateri shvaćaju prednosti prilagodljivosti, ekonomičnosti i brzine implementacije koje pružaju.

“Naši kupci cijene fleksibilnost dizajna i prilagodbe koje nudimo. Kako bi proizvodi koje nudimo bili otporniji i brže dostupni, stekli smo PFM TIER-ready certifikat u EMEA regiji nedavnim sporazumom s Uptime Institutom.

Povećali smo i obujam poslovanja u Sjevernoj Americi te radimo na planovima za širenje naših PFM pogona u Hrvatskoj kako bismo povećali kapacitet i ojačali naše mogućnosti u tom ključnom tržišnom sektoru”, rekao je Petik.

Iz tvrtke ističu da je broj podataka na globalnoj razini u neprestanom porastu, a da će uspon 5G mreže i razvoj novih tehnologija kao što su AI, VR, AR i slično doprinijeti dodatnom porastu.

“Ove sve podatke potrebno je negdje pohraniti. Kako bi sve teklo glatko, bez većih i jako skupih zastoja, potreban je podatkovni centar koji može omogućiti fleksibilnu arhitekturu i modularnost kako bi bio kompatibilan s trenutačnim tehnologijama, ali i spreman na nove.

U tom aspektu rješenje su modularni podatkovni centri, a Vertiv, kao jedna od vodećih kompanija u tom području, može ponuditi najbolja i prilagodljiva rješenja svojim globalno dosljednim i brzo dostupnim infrastrukturnim portfeljem”, zaključuju iz Vertiva.

Izvor: www.poslovni.hr

Podijeli
li
0