Otvara se mogućnost promocije interesa Hrvatske

Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Davorin Štetner i član Upravnog odbora Damir Mujić sastali su se, u sklopu jednomjesečnog posjeta SAD-u, s vodećim ljudima industrije poslovnih anđela na svijetu.
 
Sastanci s predstavnicima New York Business Angelsa, Founder Institutea, te raznim svjetski poznatim inkubatorima poput Techstarsa, WeWorksa, predstavnicima hrvatske diplomacije, te brojnim investitorima i poduzetnicima, poput Garya Vaynerchuka, otvorili su mogućnost promocije interesa Hrvatske, podižući zanimanje za ulaganja u hrvatsku startup scenu.
 
Sastali su se i sa Minervom Tantoco, jednom od najbližih suradnica gradonačelnika New Yorka, Bill de Blasia, koja je odgovorna za napredak tehnologije u gradu, te dogovorili suradnju.
 
Davorin Štetner i Damir Mujić su gostovali na pitchu organiziranom od strane jedne od najjačih svjetskih organizacija poslovnih anđela svijeta – New York Angels koja se odvijala u zgradi New York Timesa u New Yorku.
 
Predsjednik New York Angelsa, Brian Cohen, prezentirao im je rad udruženja koje je investiralo preko 95 milijuna dolara u američke i svjetske startupe. Cohen im je dao i uvid u američki sustav certifikacije poslovnih anđela koji je iznimno bitan radi identifikacije dobrih anđela.
Izvor: Poslovni dnevnik
Podijeli
li
0