U Vetropack Straža d.d. održana 20. sjednica Predsjedništva i 11. sjednica Upravnog odbora HIZ-a

U Vetropack Straža d.d. održana 20. sjednica Predsjedništva i 11. sjednica Upravnog odbora HIZ-a
Upravni odbor HIZ održao sjednicu u sjedištvu Vetropack Straža d.d.

U sjedištu VETROPACK STRAŽA d.d., u Humu na Sutli, u četvrtak, 4. studenoga 2021.g. održana je zajednička 20. sjednica Predsjedništva i 11. sjednica Upravnog odbora HIZ-a čije se glavne teme sjednice bili: Poslovni skup HIZ-a s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom financija dr.sc. Zdravkom Marićem, saziv 21. skupštine HIZ-a te plan rada i financijski plan rada Udruge za 2022.g.

Članovi Upravnog odbora HIZ-a čiji je član i g. Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže d.d. imali su prilike vidjeti i proizvodne pogone VetropackSstraže koja je jedini proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj. Utemeljena je 1860. kao mala šumska staklana u kojoj su se proizvodile boce za punionicu mineralne vode u obližnjoj Rogaškoj Slatini. Od 1996. godine je u vlasništvu švicarskog Vetropacka, koji uz ovu hrvatsku ima još i tvornice stakla u Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Ukrajini, Italiji i Moldaviji.

Proizvodni program Vetropack Straže su ambalažno staklo – raznovrstan asortiman koji obuhvaća standardne i ekskluzivne oblike boca i staklenki u bijeloj, zelenoj, smeđoj, olive i cuvee boji. U tvornici su instalirane 3 staklarske peći i 12 proizvodnih linija, s kapacitetom od 300.000 tona ambalažnog stakla godišnje.

Vetropack Straža ima uveden sustav upravljanja kvalitetom (ISO 9001) i sustav upravljanja sigurnošću hrane (FSSC 22000), čime kupcima jamči kvalitetan i zdravstveno siguran proizvod.

Vetropack Straža isporučuje svoje proizvode na domaćem tržištu i u sve države regije. Preko sestrinskih staklana prodaje ambalažu i u druge europske zemlje.

Podijeli
li
0