Novosti iz Hrvatskog zavoda za norme

Novosti iz Hrvatskog zavoda za norme
Hrvatski zavod za norme
  • TEMA: Istraživanje poslovne mreže Linkedin i utjecaja zelenih vještina HZN e-glasilo 1/2023 / HZN e-Glasilo / HRN4You (download HZN e-Glasila na dnu stranice)
    - zanimljiva tema: Nezaobilazne vještine za zeleno gospodarstvo Kako svijet nastavlja napredovati u zelenoj tranziciji, potrebno je još više zelenih vještina. Mogu li norme pridonijeti revoluciji vještina? Međunarodne norme mogu pomoći da se premosti jaz između potražnje za kvalificiranim radnicima i njihove ponude. To je potvrđeno u najnovijem istraživanju LinkedIna, u kojem se naglašava da je poznavanje norme ISO 14001 (upravljanje okolišem) jedna od deset vještina koje su članovi LinkedIna u posljednjih pet godina najviše stavljali na svoj profil - Environmental management
  •  
  • Na linku https://www.hzn.hr/default.aspx?id=2104 nalazi se HZN Oglasnik za normativne dokumente 1/2023 u pdf formatu. Oglasnik za normativne dokumente Hrvatskog zavoda za norme sadrži popise hrvatskih norma, nacrta hrvatskih norma, prijedloga za prihvaćanje stranih norma u izvorniku, povučene hrvatske norme, povučene nacrte hrvatskih norma te ispravke, rezultate europske i međunarodne normizacije i obavijesti HZN-a.

Izvor: Hrvatski zavod za norme

Podijeli
li
0