Novi članovi Predsjedništva udruge Hrvatski izvoznici

Novi članovi Predsjedništva udruge Hrvatski izvoznici
20.skupština HIZ-a

Udruga Hrvatski izvoznici održala je u srijedu, 07. srpnja 2021.g., od 12.00 sati, svoju dvadesetu po redu Skupštinu Udruge.

Na redovnoj 20. skupštini HIZ-a usvojene su sa svim danim glasovima nazočnih članova Udruge  Izmjene i dopune Statuta Hrvatskih izvoznikaJedna od izmjena bila je i broj potpredsjednika koji se poveća sa pet na sedam, te Predsjedništvo HIZ-a sada čine: predsjednik HIZ-a, zamjenica predsjednika HIZ i sedam potpredsjednika, koje je Skupština izabrala s mandatom od četiri godineRazlog povećanja broja potpredsjednika je u svrhu osnaživanje rada Udruge, te djelovanja na jačanju inovativnosti i razvoja tehnologije, naglašavajući važnost ulaganja u više produktivne djelatnosti – s većom dodanom vrijednošću stvorenom u Republici Hrvatskoj. 

Trenutni članovi Predsjedništva Hrvatskih izvoznika su: Darinko Bago, predsjednik; Marijana Ivanov, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, zamjenica predsjednika, te potpredsjednici: Marinko Došen , AD PLASTIK d.d.; Tamara Perko, HRVATSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVITAK; Martina Dalić, PODRAVKA d.d.; Petar Šimić, PRIMACOŠPED d.o.o. i Ivo Usmiani, JGL d.d.

Uz suglasnost svih nazočnih članova Skupštine HIZ-a, na redovnoj 20. skupštini HIZ-a, a nakon izglasanih izmjena i dopuna Statuta HIZ-a, izabrana su dodatna dva potpredsjednika Hrvatskih izvoznika:

Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČAR Elektroindustrija d.d. i

Alojzije Šestan, glavni direktor Šestan-Busch d.o.o.

Dodatni potpredsjednici HIZ-a prihvatili su kandidature za članove Predsjedništva HIZ-a i biraju se na mandat od četiri godine prema Statutu HIZ-a, odnosno u 6. sazivu HIZ-a, svim članovima Tijela HIZ-a pa tako i novim dodatnim, mandat traje do 25. rujna 2022.godine.

Novi potpredsjednici HIZ-a svojim će iskustvom, znanjem i stručnošću pridonijeti daljnjem radu Udruge promičući glavni cilj Hrvatskih izvoznika – promocija hrvatskog izvoza, promocija izvrsnosti i kvalitete te inovativnosti.

 

Podijeli
li
0