Nova radna mjesta, rast prihoda i izvoza od gotovo 30 %

Nova radna mjesta, rast prihoda i izvoza od gotovo 30 %
DUNDO-PROMET d.o.o.

Nakon trideset uspješnih godina u proizvodnji metalnih dijelova i konstrukcija prema specifikacijama kupaca za potrebe domaćeg i stranog tržišta, tvrtka DUNDO-PROMET d.o.o. Krapinsko-zagorske županije, odlučilo je poboljšati svoj poslovni razvoj i povećati proizvodnju ulaganjem u proširenje proizvodnih kapaciteta te povećati ukupan broj zaposlenih djelatnika.

S tim ciljem uspješno su se prijavili na natječaj „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“, koji u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014.-2020. provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Isti se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem pružanja bolje potpore razvoju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem održivog razvoja proizvodnje i jačanjem internacionalizacije poslovanja radi povećanja regionalne konkurentnosti i bržeg gospodarskog rasta. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu, iznosio je 1,5 milijuna kuna, dok je ukupna državna potpora iznosila maksimalno 15 milijuna kuna.

Državnom potporom do novih strojeva i tehnologije

Projektom naziva „Proširenje proizvodnih kapaciteta tvrtke DUNDO-PROMET d.o.o“, tvrtki će se omogućiti povećanje proizvodnih kapaciteta koji su dosad bili ograničeni samo na postojeće klijente zbog nedostatka slobodnog proizvodnog prostora. Kako je postojeći proizvodni prostor bio popunjen već nabavljenim strojevima, bilo je onemogućeno daljnje opremanje tvrtke, ali i kvalitetnije grupiranje postojećih strojeva po tehnološkim operacijama.

Izgradnjom proizvodne zgrade za obradu metala povećat će se proizvodni prostor tvrtke, dok će se tehnološki kapaciteti unaprijediti nabavom laserskog rezača limova, CNC tokarilice, dva mosna krana i ostale opreme. Marijan Dunaj, osnivač i prokurist tvrtke ističe: „Bespovratna potpora nam je omogućila da nabavimo nove strojeve i educiramo zaposlenike o najnovijim tehnologijama u metaloprerađivačkoj industriji. Na taj način smo povećali konkurentnost i kvalitetu proizvoda.“

Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.518.116,01 kuna, a iznos bespovratnih sredstava 6.477.512,79 kuna.

Nova radna mjesta, rast prihoda i izvoza od gotovo 30 %

Očekivani rezultati projekta su otvorenje devet novih radnih mjesta, povećanje prihoda od prodaje za 28 % te povećanje prihoda od izvoza za 27 %.

Kako bi se osigurala održivost rezultata, tvrtka će na polugodišnjoj razini analizirati i evaluirati učinkovitost provedenog ulaganja u postizanju planiranih pokazatelja, pojačati promocijske aktivnosti s ciljem akvizicije klijenata na stranom tržištu, izraditi plan edukacija, uložiti u poboljšanje prodajnih i komunikacijskih vještina te osigurati dodatne tečajeve njemačkog jezika.

Za unaprjeđenje učinkovitosti proizvodnog procesa i prodaje, tvrtka će redovito pratiti trendove u svom sektoru sudjelovanjem na konferencijama, seminarima i međunarodnim sajmovima kako bi se ostvarili kontakti s potencijalnim kupcima.

Uz pojačane promocijske aktivnosti i kroz nuđenje svojih proizvodnih kapaciteta, tvrtka planira proširiti mrežu inozemnih kupaca, što će joj osigurati planirani rast prihoda od izvoza.

„Ostvarenjem planiranih ciljeva, osim što ćemo poboljšati poslovni razvoj i rast tvrtke u proizvodnji metalnih konstrukcija i njihovih dijelova na domaćem i stranom tržištu, doprinijet ćemo i razvoju malog i srednjeg poduzetništva i metaloprerađivačkog sektora u Republici Hrvatskoj.“ - zaključuje g. Dunaj.

Ovim natječajem ugovorena su 32 projekta ukupne vrijednosti 996,5 milijuna kuna, kojima će se dodijeliti gotovo 137 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0