Nastup hrvatskih tvrtki na Svjetskom halal summitu u Istanbulu

Nastup hrvatskih tvrtki na Svjetskom halal summitu u Istanbulu
World Halal Summit

Svjetski halal summit u Istanbulu okupio je više od 15 tisuća sudionika iz 60 zemalja, a na njegovim marginama potpisan je sporazum o suradnji između Centra za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske i Pure and Good Managementa iz Singapura, kojim se hrvatskim tvrtkama otvaraju vrata za ulazak na halal tržište jugoistočne Azije i Kine.

Riječ je drugom Svjetskom halal summitu, održanom u Istanbulu od 23. do 25. studenoga ove godine, koji je okupio mnogobrojne svjetske stručnjake iz područja halala koji su razgovarali o trenutačnom stanju na halal tržištu, izvijestio je u nedjelju Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj.

Na summitu je bilo više od 15.000 sudionika iz 60 zemalja i stotinu izložbenih štandova. Gostujuće predavanje održao je rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Aldin Dugonjić, koji je govorio o zdravstvenom turizam kao dijelu halal turizma, a u predavanju je kratko predstavio halal turističku ponudu Republike Hrvatske.

U subotu zadnjega dana summita održani su hrvatsko-turski poslovni susreti u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete, Discover Eventsa, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva gospodarstva Republike Turske.

Pozdravne govore održali su Aldin Dugonjić, predstavnica Turskog instituta za standardizaciju Betul Hidoroglu, tehnički savjetnik Ifance iz SAD-a Manzoor Chaudry i Zurimi bin Jumaat, izvršni direktor Pure and Good Managementa iz Singapura.

Govornici su istaknuli konkretne korake koji će se poduzimati u povezivanju halal certificiranih poduzeća iz Republike Hrvatske i Republike Turske, SAD-a, Singapura, Indonezije, Malezije, Kine i Tajlanda.

U hrvatskom izaslanstvu bili su: Geus d.o.o., Milla d.o.o., Podravka d.d., Protect Pharma d.o.o., Sweet Gabi j.d.o., Svijet i more d.o.o., Fakultet za menadžment u turizmu Sveučilišta u Rijeci, Tarmel d.o.o., Vadeco d.o.o., Žitoproizvod D.D.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0