Napredni seminar Pravila Incoterms® 2020

utorak, 7. svibnja, od 9:30 do 16:00 sati, u vijećnici HGK

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora organiziraju napredni seminar Pravila Incoterms® 2020, koji će se održati u utorak, 7. svibnja, od 9:30 do 16:00 sati, u vijećnici Hrvatske gospodarske komore, na adresi Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Ovaj seminar ima za cilj pružiti korisne savjete za ispravnu upotrebu pravila Incoterms® 2020 u domaćim i prekograničnim transakcijama. Pravila Incoterms globalno su priznati standard o upotrebi domaćih i međunarodnih trgovinskih pojmova, čiji je cilj trgovcima diljem svijeta pružiti sigurnost i jasnoću u poslovanju. Budući da sva poduzeća koja se bave prekograničnim transakcijama svakodnevno koriste pravila Incoterms, važno je posjedovati dobro znanje i razumijevanje njihovih implikacija, kako bi se izbjeglo loše upravljanje rizicima, loše usluge za korisnike i neočekivana smanjenja komercijalnih marži u nabavnim i opskrbnim transakcijama zbog nepredviđenih logističkih troškova. 

Teme seminara

  • s praktične točke gledišta, procjena toga koje je pravilo Incoterms najprikladnije, ovisno o ulozi prema međunarodnom kupoprodajnom ugovoru (izvoznik ili uvoznik), vrsti robe i njezinom pakiranju, prijevoznom sredstvu i odnosu između pravila Incoterms i ugovora koji prate tipičan ugovor o kupoprodaji za uvoz/izvoz (tj. ugovori o prijevozu i osiguranju te dokumentarni akreditivi);
  • pružanje korisnih savjeta za ispravnu upotrebu pravila Incoterms u domaćim i prekograničnim transakcijama (glavne uloge i odgovornosti prodavatelja i kupca, isporuka, rizik). 

Kome je seminar namijenjen?
 

Ovaj interaktivni seminar namijenjen je svima onima koji su uključeni u međunarodnu trgovinu:

  • korporativnim pravnicima, odvjetnicima i konzultantima koji pregovaraju i pripremaju međunarodne kupoprodajne ugovore; menadžerima i stručnjacima koji se bave nabavom, prodajom, otpremom, logistikom i financijama.

Ovaj seminar je osmišljen za praktičare koji su već upoznati s primjenom pravila Incoterms, ali bi željeli steći dobro znanje o tome kako pravila Incoterms utječu na komercijalnu transakciju – od pripreme izvozne ponude do uvoznog carinjenja na mjestu odredišta, uključujući obvezu i plaćanje troškova ishođenja izvoznih dozvola, angažiranje i osiguranje prijevoza, korištenje odgovarajuće ambalaže, usklađivanje s uvjetima akreditiva i čuvanje evidencije transakcije u porezne svrhe.
 

Predavačica


Valle García de Novales je odvjetnica specijalizirana za trgovačko pravo s više od 30 godina iskustva korporativne pravnice koja se bavi prekograničnim transakcijama. Osnivačka je partnerica i direktorica odvjetničkog društva García de Novales. Potpredsjednica je Komisije ICC-ja za trgovačko pravo i praksu i predsjednica Komisije ICC-ja Španjolska za trgovačko pravo i praksu te je imenovana predstavnicom ICC-ja Španjolska koja izvještava ICC-jevu grupu za izradu nacrta o Pravilima Incoterms® 2020. Članica je i Grupe stručnjaka za pravila Incoterms u ICC-ju Španjolska. Redovita je predavačica i trenerica na sveučilištima i u poduzećima na temu međunarodnih ugovora, Incoterms® pravila, dokumentarnih akreditiva i inozemnih ulaganja.

Program

  • program seminara možete preuzeti ovdje;
  • radni jezik: engleski jezik (bez simultanog prijevoda).

Iznosi kotizacije

  • cijena za članove ICC-ja Hrvatska (popis članica ICC-ja Hrvatska) i/ili tvrtke koje plaćaju članarinu HGK: 70 eura + PDV;
  • cijena za nečlanove ICC-ja Hrvatska i/ili tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK: 100 eura + PDV;
  • 10 % popusta za prijavu dvoje ili više sudionika iz iste pravne osobe;
  • kotizacija uključuje: radne materijale na seminaru, online materijale (prezentaciju) nakon seminara, potvrdu o sudjelovanju te ručak i osvježenje u pauzama.

Poseban popust

  • 50 % popusta na dvojezično tiskano englesko-hrvatsko izdanje Pravila Incoterms® 2020, odnosno kupnja po promotivnoj cijeni od 23,23 eura + PDV;
  • napomena: narudžba publikacije vrši se slanjem e-maila na icc@hgk.hr, nakon čega će naručitelju, uz predračun za kotizaciju, biti dostavljen zaseban predračun za publikaciju.

Prijave

Podijeli
li
0