Radionica - HBOR-ovi programi kreditiranja i osiguranja za izvoznike

srijeda, 3. ožujka 2021.g. u 10.00 sati putem Cisco Webex platforme

Radionica - HBOR-ovi programi kreditiranja i osiguranja za izvoznike
HBOR

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i udruga Hrvatski izvoznici organiziraju on-line radionicu o HBOR-ovim programima kreditiranja i osiguranja za izvoznike, a koja će se održati u srijedu, dana 3. ožujka 2021. s početkom u 10 sati putem platforme Cisco Webex Meetings.

Prezentacije na radionici će održati predstavnice HBOR-a: gđa. Ivana Grahovac, voditeljica Odjela za mala poduzeća i gđa. Andreja Mergeduš, rukovoditeljica Osiguranja izvoza.

Tijekom radionice obrađivati će se teme:

  1. 1.       Kako se osigurati od neplaćanja kupca u inozemstvu? Kako koristiti HBOR-ovu policu osiguranja kao kolateral za odobrenje kredita?

Izvoznici kod HBOR-a mogu osigurati kratkoročna ili dugoročna inozemna potraživanja prema kupcima iz bilo koje države svijeta. Uz korištenje HBOR-ove police osiguranja izvoznici mogu kupcima ponuditi odgodu plaćanja i time povećati svoju konkurentnost. U slučaju da ne uspiju naplatiti izvezenu robu, HBOR izvoznicima isplaćuje odštetu u visini do 95% iznosa potraživanja (ovisno o vrsti police osiguranja). Police osiguranja HBOR-a izvoznici mogu koristiti i kao kolateral za odobrenje kredita banke.

  1. 2.       Kako kreditirati investicije i pripremu proizvoda za izvoz uz kamatne stope niže od 2%?

Poduzetnicima su na raspolaganju programi kreditiranja HBOR-a za obrtna sredstva i investicije. Za veliki broj poduzetnika kamatne stope na ova sredstva su niže od 2%. O programima kreditiranja i načinu podnošenja zahtjeva moći ćete saznati tijekom radionice.

  1. 3.       COVID mjere - odobrenje sredstava iz izvora HBOR-a uz kamatnu stopu već od 0%,  HBOR-ovo osiguranje kao kolateral za 90% iznosa glavnice kredita

HBOR je uveo niz novih programa kreditiranja te prilagodio programe osiguranja u cilju omogućavanja povoljnog financiranja i održavanja likvidnosti poduzetnika. Sredstva iz izvora HBOR-a dostupna su poduzetnicima uz kamatnu stopu već od 0%, a kroz osiguranje portfelja ili pojedinačnog kredita za likvidnost koje banke odobre izvoznicima, HBOR preuzima do 90% rizika povrata kredita. Kroz program portfeljnog osiguranja kredita za likvidnost omogućeno je jednostavnije i brže odobrenje kredita poduzetnicima. Kako bi se smanjio trošak financiranja, uvedena je i mogućnost subvencioniranja troškova premije osiguranja.

Molimo Vas da iskaz interesa za sudjelovanje na besplatnoj on-line radionici, obavezno pošaljete putem e-mailom na info@hrvatski-izvoznici.hr  najkasnije do 02. ožujka 2021.g. do 12.00 sati.

Radionica će se održati putem platforme Cisco Webex Meetings, a nakon iskaza interesa dostaviti će Vam se poveznica za besplatan pristup.

Informacije o tome kako se pripremiti za izvoz, istražiti tržište, osigurati financiranje i naplatu, ali i kako procijeniti svoju izvoznu spremnost te osnovne informacije o izvoznim tržištima možete pronaći u HBOR-ovom Vodiču za izvoznike na https://izvoz.hbor.hr/.

 

Podijeli
li
0