Poticaji za prerađivačku industriju

Poticaji za prerađivačku industriju
MINGO logo

Ministarstvo gospodarstva objavilo je natječaj za Operativni programa regionalnih potpora za ulaganje u opremu. U Operativnom programu osigurano je 132,5 milijuna kuna, a natječaj će biti otvoren do 11. lipnja 2014.
 
Korisnici potpore mogu biti mali, srednji i veliki poduzetnici koji, uz ostalo, zapošljavaju najmanje 20 radnika i namjeravaju modernizirati proizvodnju. Potpora po pojedinom poduzetniku može biti najviše dva milijuna kuna, a oni koji su dobili sredstva iz prošlogodišnjeg programa neće se moći javiti.


PREUZIMANJE DOKUMENATA:

Online prijava za natječaj nalazi se ovdje: http://natjecaj.mingo.hr/


Ministarstvo gospodarstva najavilo je i projekt ovogodišnjeg izdanja Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji, za koju je namjenu u proračunu osigurano 30 milijuna kuna. Kandidiralo se 17 županija i one će povući sredstva u visini od jednog do četiri milijuna kuna.

Sredstva su namijenjena poduzetnicima i tvrtkama za kredite prilikom ulaganja u materijalnu imovinu odnosno dizanje tehnološke razine proizvodnje, a djelomice i za operativna sredstva.


Podijeli
li
0