Konferencija "ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“

27. studenoga 2014.godine, Osijek

Konferencija "ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“
NAJAVA - konferencija "ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“

Ministarstvo gospodarstva u četvrtak, 27. studenog 2014. u Osijeku (HT Osijek) organizira jedinstveni gospodarski skup  - „ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“,  platformu za uspostavljanje izravnog dijaloga i suradnju među strateškim industrijama.

Ministarstvo gospodarstva pokrenulo je projekt u suradnji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti ICT industrije, Udrugom informatičke i komunikacijske djelatnosti HUP-a, Udrugom hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx, Agencijom za investicije i konkurentnost, te Gradom Osijekom.

Cilj je pomoći u oblikovanju novog prostora suradnje unutar gospodarske zajednice, između ICT sektora i svih drugih industrija, što će pridonijeti smanjenju troškova, stvaranju novih proizvoda i usluga, povećanju konkurentnosti i rastu na jedinstvenom digitalnom tržištu EU. Projekt je početak implementacije „Industrijske strategije Republike Hrvatske 2014. – 2020.“, kojom je upravo ICT sektor prepoznat kao horizontalna industrija koja ima snagu svojim tehnološkim rješenjima jačati konkurentnost svih drugih sektora.

Još uvijek tek manji broj tvrtki, bez obzira radilo se o uslužnim ili proizvodnim, poznaje u potpunosti potencijale koje nude digitalne tehnologije i ICT sektor. Upravo digitalne tehnologije i ICT rješenja  imaju takav potencijal da mijenjaju ekonomiju, društvo i naš svijet. Stoga se svaka organizacija (proizvodna, prerađivačka ili uslužna) mora suočiti s izazovom korištenja ICT rješenja čije uvođenje u poslovne procese stvara preduvjete za rast organizacije kao i za traženje potpuno novih poslovnih modela i korisničkih tržišta.

Hoćemo li iskoristiti  priliku koju pruža digitalna ekonomija da bismo nastavili isporučivati iste proizvode i usluge na poboljšane načine ili ćemo stvarati nove proizvode i usluge, više dodane vrijednosti, prihvaćajući nove poslovne modele!? Tvrtka koja propusti uočiti razliku između ta dva poboljšanja, riskira u budućnosti, u prostoru digitalne ekonomije, postati nevažnom na  jedinstvenom unutarnjem tržištu EU kao i na globalnom tržištu. Taj rizik je tematski okvir unutar kojega će se odvijati program skupa. Kroz prezentacije, rasprave i radionice s konkretnim primjerima, gospodarstvenici imaju priliku saznati:

  •          kako ICT rješenja - transformiraju modele isporuke usluga, utječu na proizvodne troškove, odgovaraju na značajno promijenjene zahtjeve potrošača u odnosu na kvalitetu usluge i proizvoda  te povezuju poslovanje organizacije s rastom,
  •          kako uporabom tehnologije pronaći potpuno nove poslovne ideje za poslovanje,
  •          kako 'ugradnjom' ICT rješenja u svoje proizvode i usluge podići vrijednost organizacije,
  •          kako sa stručnjacima iz različitih industrija otvoriti  nove prodajne niše.

Jednodnevni program bez kotizacije za sudionike namijenjen je onima koji donose ključne poslovne odluke (vlasnici poduzeća i članovi upravljačkih tijela) u organizacijama iz različitih sektora kao što je  prerađivačka industrija, trgovina, turizam, poljoprivreda. Informacije koje ćemo podijeliti s gospodarstvenicima mogu pozitivno promijeniti njihovu  poslovnu budućnost.

Više informacija o događaju kao i registracija putem online prijave bit će dostupni na www.digitalnahrvatska.hr  i  www.mingo.hr  od 10. studenoga 2014. godine

Kotizacija za konferenciju se ne naplaćuje. Sudionici sami snose troškove puta i smještaja.

Sve dodatne informacije možete tražiti slanjem e-maila na e-poslovanje@mingo.hr

Podijeli
li
0