Iskaz interesa za Portugal

20. svibnja 2015., Lisabon, Portugal

Iskaz interesa za Portugal
Zastava Portugala

Veleposlanstvo RH u Portugalu u suradnji s Agencijom za internacionalizaciju trgovine i gospodarstva Portugala (AICEP http://www.portugalglobal.pt/EN/Pages/Index.aspx) planira 20. svibnja 2015. organizirati „HRVATSKI DAN“ u Lisabonu, na kojem bi se predstavilo hrvatsko gospodarstvo te mogućnosti ulaganja u Hrvatsku. Na jednodnevnom susretu, uz predstavnike hrvatskih institucija, predviđeno je i sudjelovanje hrvatskih firmi zainteresiranih  za to tržište.

Slijedom toga, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova traži interes izvoznika za sudjelovanje na navedenom događanju u Portugalu te molimo sve one koji imaju želju sudjelovati da nam inicijalni interes dojave e-mailom na info@hrvatski-izvoznici.hr ili na telefon 01/4923-796, kako bismo isti mogli proslijediti organizatorima.

Sukladno interesu hrvatskih poslovnih subjekta, AICEP će pozvati i portugalske tvrtke istog ili sličnog profila i područja djelovanja, kako bi se sastanak prvenstveno bazirao na neposrednom i konkretnom kontaktu zainteresiranih.

Želimo spomenuti kako se već za 8. srpnja 2015., u Zagrebu, planira uzvratno događanje, za vrijeme službenog posjeta državnog ministra i ministra vanjskih poslova Portugala Ruia Machetea. Tada bi u pratnji ministra došli predstavnici portugalskih tvrtki zainteresiranih za ulaganje u Hrvatsku, odnosno sklapanje poslova s hrvatskim tvrtkama.

Koristimo priliku da vas informiramo da je Portugalska Republika u  siječnju 2015. ratificirala Konvenciju između Republike Hrvatske i Portugalske Republike o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak (potpisana u listopadu 2013., a koju je Hrvatska ratificirala u ožujku 2014.).

 

Podijeli
li
0