Nagađanja su se obistinila, Rimac Automobili udružuje se s automobilskim brendom Bugatti Automobiles

Nagađanja su se obistinila, Rimac Automobili udružuje se s automobilskim brendom Bugatti Automobiles
Rimac automobili

Nagađanja su se obistinila, čak i više od toga – tvrtka Rimac Automobili udružuje se s automobilskim brendom Bugatti Automobiles u novu autombilsku i tehnološku kompaniju Bugatti Rimac d.o.o, na čijem će čelu biti Mate Rimac.

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac s udjelom od 55%. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37%, Porsche ostaje na 24%, Hyundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%.

Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih EV komponenti Rimac Automobila bit će odvojeni u novi poslovni subjekt – neovisnoj tvrtki Rimac Technology – koja će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. Rimac će, osim čelne pozicije u novoosnovanoj tvrtki Bugatti Rimac, voditi i novu tvrtku Rimac Technology te upravljati svim segmentima poslovanja Rimac Grupe koja sada uključuje i Bugatti. Bugatti i Rimac nastavljaju kao zasebni brendovi, zadržavaju postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sjedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj. “Rimac i Bugatti savršeno se nadopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka osvojili smo povjerenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi. S Neverom smo dokazali da možemo razvijati i proizvoditi izvanredne hiperautomobile, koji nisu samo brzi, već i uzbudljivi i visoko kvalitetni”, rekao je Rimac.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0