Na sajmu u Hannoveru predstavlja se 12 hrvatskih tvrtki

Na sajmu u Hannoveru predstavlja se 12 hrvatskih tvrtki
Hannover Messe

Na sajmu Hannover Messe 2019, najznačajnijem europskom industrijskom sajmu međunarodnog karaktera, koji je ove godine okupio više od 6.500 izlagača, svoje je proizvode u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavilo i 12 hrvatskih tvrtki, izvijestili su u utorak iz HGK.

Sajam u Hannoveru, koji se održava od 1. do 5. travnja, a na kojem se ove godine očekuje više od 220 tisuća posjetitelja, pokriva područja industrijske automatizacije, metaloprerađivačkih i elektroproizvoda, robotike, digitalnih tvornica, interneta stvari, aditivne tehnologije, energetike, industrijskih proizvoda - podugovaranje, nanotehnologije, površinske zaštite te istraživanja i razvoja. Zemlja partner mu je Švedska, a ovogodišnji moto sajma "Integrirana industrija – Industrijska inteligencija", navodi se u priopćenju.

Voditeljica odjela prerađivačke industrije HGK Gordana Ribarić ocijenila je da je taj sajam ključna manifestacija za predstavljanje hrvatske metaloprerađivačke i elektroindustrije međunarodnoj industrijskoj publici.

Svoje su proizvode na sajmu tako predstavili proizvođač opreme za dalekovode i druge metalne konstrukcije Dalekovod proizvodnja, proizvođač električnih kabela Elka, zatim tvrtka Helb, koja proizvodi upravljačke i razvodne ormare za distribuciju električne energije, proizvođač rješenja u automatizaciji elektroenergetskih postrojenja Pro Integris, kao i tvrtka OMV Indoil, koja se bavi proizvodnjom ventila za potrebe energetskog sektora, procesne industrije, brodogradnje, za vodni program i specijalnu offshore primjenu.

Nadalje, na sajmu se predstavio i proizvođač armatura za petrokemijsku industriju IMG, zatim EKO Međimurje, proizvođač dijelova strojeva za građevinsku mehanizaciju, dijelova postrojenja za recikliranje i ostalih strojeva, tvrtka Hladni val, koja proizvodi uređaje za čišćenje suhim ledom, pa TTK, proizvođač industrijskih i brodskih parnih turbine, centrifugalnih pumpi za industriju i brodogradnju, cijevnih izmjenjivača topline, zatim tvrtka Klanjčić, koja proizvodi ugostiteljsku opremu, kućišta, kabinete i kontejnere za napajačke uređaje u komunikacijskoj mreži, a predstavile su se i tvrtka Purić, ponuđač rješenja, proizvoda i usluga u segmentima digitalizacije i robotike, te naposljetku Culmena, tvrtka koja razvija pametna rješenja i proizvode za potrebe klijenta na temelju lean metodologije.

Voditelj istraživanja i razvoja EKO Međimurja Nino Križaj je izjavio da, buduće da izvoze preko 95 posto svoje proizvodnje u Njemačku, SAD i Austriju, ključan im je nastup na ovom sajmu koji okuplja isporučitelje industrijske i procesne opreme.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0