Mogućnost provjere statusa izvozne i provozne deklaracije

Mogućnost provjere statusa izvozne i provozne deklaracije
Carina

Kako bi se izvoznicima, glavnim obveznicima u postupku provoza i svim drugim zainteresiranim osobama omogućilo praćenje statusa izvoznih i provoznih pošiljki stavljenih u postupak izvoza ili provoza na izvoznim/otpremnim carinskim uredima u Republici Hrvatskoj odnosno provjera da li je pošiljka izišla iz EU/predana odredišnom carinskom uredu, Ministarstvo financija Carinska uprava za takvu provjeru omogućilo je besplatnu i svima dostupnu aplikaciju.

Na službenoj mrežnoj stranici Ministarstva financija Carinske uprave www.carina.hr u dijelu e-Carina otvoren je podizbornik "Provjera statusa deklaracije" čijim se otvaranjem (u skladu uputama navedenim na ekranu) dolazi do polja u kojeg je potrebno unijeti MRN broj izvozne ili provozne deklaracije te, potom, dobiti status unesene deklaracije.

Aplikacija se može koristiti isključivo za izvozne/provozne deklaracije prihvaćene u carinskim uredima u Republici Hrvatskoj.

Provjera podataka o statusu deklaracije prihvaćenih u drugim državama članicama EU, može se učiniti pomoću sličnih aplikacija koje je razvila EU i to: za izvozne deklaracije na poveznici

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/ecs/ecs_home.jsp?Lang=en

a za provozne deklaracije na poveznici

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/tra/transit_home.jsp?Lang=en

Podijeli
li
0