Mogućnost prigovora na zahtjeve za suspenzije i kvote

Rok za podnošenje prigovora na zahtjeve za suspenzije/kvote najkasnije do 13.5.2016.

Države članice EU-a zatražile su sniženje/ukidanje carina (suspenzije) ili otvaranje carinskih kvota za proizvode koje možete pronaći na listi.

S obzirom da se radi o radnom materijalu lista nije prevedena na hrvatski jezik. U listi su navedene tarifne oznake (CN code) točno opisane za koje se traži suspenzija (S) ili kvota (Q + količina), država članica koja je podnijela zahtjev te država članica koja se tome protivi.  O zahtjevima će se raspravljati u okviru Skupine za gospodarska tarifna pitanja u svibnju, lipnju i srpnju 2016. Po usuglašavanju stavova država članica i EK te propisane procedure odobrene će suspenzije/kvote stupiti na snagu 1.1.2017. , a odnosit će se na sve države članice EU-a.   

U slučaju proizvodnje robe za koju je zatražena suspenzija ili kvota u nekoj od država članica EU-a  ta je država članica u mogućnosti uložiti prigovor te onemogućiti odobrenje tarifne suspenzije ili otvaranje kvote.

Rok za podnošenje  prigovora na zahtjeve za suspenzije/kvote u listi označene  kao  „Amendment“  je najkasnije do 13. svibnja 2016. godine, a za zahtjeve u  listi označene – „New“   najkasnije do kraja svibnja 2016.

Prigovor se podnosi elektroničkim putom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova na obrascima na hrvatskom i engleskom jeziku na e-mail adrese: nada.mincic@mvep.hr  ili  tatjana.vinkovic@mvep.hr .

Listu zahtjeva za suspenzije i kvote, obrasce na hrvatskom i engleskom jeziku možete preuzeti u nastavku

Za sve dodatne  informacije na raspolaganju stoje  Nada Minčić (tel. 6444 624) i Tatjana Vinković (tel.. 6444 623).

Podijeli
li
0