MINGO: Operativni program kapitalnih ulaganja

otvoren od 1. lipnja do 26. lipnja 2015.

MINGO: Operativni program kapitalnih ulaganja
MINGO logo

Ministarstvo gospodarstva raspisalo je natječaj za Operativni program kapitalnih ulaganja radi zadržavanja i povećavanja broja zaposlenih, vrijedan 90 milijuna kuna. Jedna je to od ključnih mjera za provedbu Industrijske strategije u 2015. godini.

Glavi cilj Operativnog programa je pridonijeti rastu investicija te zadržavanju i povećavanju broja zaposlenih. Maksimalni iznos potpore koju poduzetnik može dobiti za svoj projekt je 2 milijuna kuna.

Namjena potpora je ulaganje u materijalnu imovinu, odnosno kupovina strojeva i opreme koji će doprinijeti tehnološkoj obnovi, modernizaciji i proširenju proizvodnog asortimana. Troškovi nematerijalne imovine prihvatljivi su isključivo do granice od 25% ukupnih prihvatljivih troškova ulaganja i to ako su nastali kao direktno povezani troškovi ulaganja u materijalnu imovinu.

Intenzitet potpore: veliki poduzetnici mogu ostvariti potpore u visini od 25%, dok mali i srednji poduzetnici 35% ukupnih prihvatljivih troškova ulaganja.

Potpore i projekti od velikog su značaja za hrvatsko gospodarstvo. Potpore se isključivo dodjeljuju projektima koji donose nove investicije, otvaraju radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju proizvode više dodane vrijednosti.


Vanjske poveznice i dokumenti:


Više informacija o programu:

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Sektoru za industriju i investicije Ministarstva gospodarstva na telefone: 01/6106967,  01/6106952 ili 01/6109735. Upite je moguće postaviti i putem elektroničke pošte na adrese info@mingo.hr ili potpore@mingo.hr


Podijeli
li
0