Međunarodni halal kongres World Halal Day CROATIA 2016

Međunarodni halal kongres World Halal Day CROATIA 2016
World Halal Day

Ove godine obilježava se 100 godina od priznanja islama kao jedne od religija u Republici Hrvatskoj. Dana 27. travnja 1916. godine Hrvatski sabor je donio odluku kojom je islam prepoznao jednom od religija, čime je započeo institucionalni razvoj Islamske zajednice.

Centar za certificiranje halal kvalitete i Islamska zajednica u Hrvatskoj organizatori su najvažnijeg ovogodišnjeg kongresa o halal tržištu u svijetu. World Halal Day jedinstven je događaj o trendovima i potencijalima halal tržišta u različitim gospodarskim granama uključujući halal turizam, islamsko bankarstvo i financije, halal kozmetiku i farmaciju.

Svečanom otvaranju kongresa 2. studenog nazočit će predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović čije će obraćanje uvesti sudionike kongresa u temu gospodarstvenih prilika halal tržišta u Republici Hrvatskoj.

Prvi dan kongresa bit će posvećen temi halal tržišta, a iduća dva govorit će se o halal turizmu i islamskom bankarstvu i financijama. Dnevno će se prožimati tri tematska panela s obraćanjima najistaknutijih dionika pripadajućih grana halal tržišta i islamske ekonomije u svijetu. Sudionici kongresa će imati mogućnost upoznati se s prilikama poslovanja na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske i to od samog državnog ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nj. Ekselencije dr. Rashid Ahmad bin Fahad, te ministra gospodarstva  Republike Turske g. Nihata Zeybekcija.

Predsjednik Obrtničke komore Irana g. Ali Fazeli  i direktor Kiš free zone g. Ali Asghar Mounesan će sudionike upoznati s mogućnostima suradnje i poslovanja s Iranom.

U vrijeme kada mnoga tržišta dosežu točku zasićenja kreira se jedno od najbrže rastućih tržišta u svijetu i nudi se prilika za rast tvrtkama širom svijeta. Tržište halal proizvoda i usluga će uskoro doseći ukupnu vrijednost od 2 trilijuna američkih dolara na godišnjoj razini. Svaki mjesec tržište obogaćuju novi gospodarstvenici koji prilagođavaju svoje proizvode i usluge zahtjevima ovog tržišta. 

World Halal Day Croatia je odlična prilika da 2.  - 4. studenog u Opatiji upoznate trendove halal tržišta iz prakse 40 stručnjaka koji će svoja iskustva prenositi u panelima o temama halal tržišta, halal turizma i islamskog bankarstva i financija, umrežite se s više od 1000 dionika halal tržišta i ekonomije koji će sudjelovati na kongresu, planirate kako strateški odgovoriti izazovima halal tržišta u 20 zemalja svijeta koje sudjeluju na kongresu, razmijenite iskustva i ostvarite suradnju s 20 sajamskih izlagača halal proizvoda i usluga, humanitarno pomognete djecu s posebnim potrebama kroz korporativno društveno odgovornu komponentu kongresa, te naposljetku ugodno boravite u hrvatskom dragulju na Jadranu
 
World Halal Day bit će posvećen halal tržištu, halal turizmu, halal hrani i prehrani te islamskom bankarstvu i financijama. U sklopu kongresa predviđen je i izlagački dio.
 
Svoje sudjelovanje na ovom jedinstvenom događaju već su potvrdili predstavnici iz Turske, Singapura, Indije, Malezije, Kine, Južne Koreje, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Mauricijusa i drugih.
 
Za detalje i registraciju kliknite na sljedeći link: http://worldhalalday.com/.
 

Podijeli
li
0