VAŽNO: Do 5.11.2014. mogući prigovori na listu proizvoda za sniženje/ukidanje carina

Objavljena je lista proizvoda za koje su države članice EU-a zatražile sniženje/ukidanje carina (suspenzije) ili otvaranje carinskih kvota. O navedenim zahtjevima u priloženoj listi raspravljat će se u okviru Skupine za gospodarska tarifna pitanja u studenom i prosincu 2014. te siječnju 2015. Po usuglašavanju stavova država članica i EK te propisane procedure odobrene će suspenzije/kvote stupiti na snagu 1.7.2015. Lista proizvoda nije prevedena na hrvatski jezik s obzirom da se radi o radnom materijalu.

U priloženoj listi navedeno je za koje se tarifne oznake (točno opisane) traži suspenzija ili kvota, država članica koja je podnijela zahtjev te država članica koja se protivi traženom zahtjevu. Ukoliko se u nekoj od država članica EU-a proizvodi roba za koju je zatražena suspenzija ili kvota, ta je zemlja u mogućnosti onemogućiti odobrenje tarifne suspenzije ili otvaranje kvote. 

Prigovor na neki od proizvoda s liste isti može se uputiti podnošenjem zahtjeva za suspenzije/kvote najkasnije do 5. studenoga 2014. godine (iznimno je prigovor moguć i iza tog datuma odnosno do kraja studenoga 2014.)

Prigovor se podnosi elektroničkim putom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova na obrascima na hrvatskom i engleskom jeziku na e-mail adrese: nada.mincic@mvep.hr  ili  tatjana.vinkovic@mvep.hr .

Za sve dodatne  informacije možete kontaktirati gđu  Nadu Minčić (tel. 6444 624) i Tatjanu Vinković (tel.. 6444 623).

Podijeli
li
0