Krenuli iz garaže, slave 55 godina s 250 zaposlenih

Krenuli iz garaže, slave 55 godina s 250 zaposlenih
Stjepan Šafran, osnivač Metal Product d.o.o.
J.Galoić, PIXSELL

Tvrtka Metal Product osnivača i vlasnika Stjepana Šafrana specijalizirana za obradu metala obilježila je 55 godina postojanja. Prema podacima HGK, riječ je o najdugovječnijem poduzeću u RH čiji je osnivač još aktivan u poslovanju.

“Jako smo ponosni što smo od obrta iz male garaže došli do poduzeća s više od 250 zaposlenih na lokacijama u Odri i Brezničkom Humu, 15.000 metara četvornih proizvodnih hala te 85% izvoza.

Obilježavanjem jubileja želimo se zahvaliti našim poslovnim partnerima, a osobito strateškim s kojima surađujemo i više od 30 godina”, rekao je Stjepan Šafran na proslavi.

Metal Product osnovan je 1967. godine u garaži od 35 četvornih metara. U vrijeme rata u Hrvatskoj i BiH, Metal Product je zbog prirode svojih proizvoda bio ključan za obnovu električne mreže, da bi veliki iskorak u poslovanju ostvario nakon ulaska Hrvatske u EU.

U posljednjih 10 godina puno je uloženo u proširenje kapaciteta, usvajanje novih tehnologija te digitalizaciju, automatizaciju i robotizaciju proizvodnih procesa, a poslovanje je održano stabilnim.

Na čelu Uprave su Igor Vrdoljak, Barbara Vuković i Josip Tržec. Osnovna djelatnost je proizvodnja opreme za energetski sektor, ali proizvodi opremu i za druge industrije.

Izvor: www.poslovni.hr

Podijeli
li
0