Konferencija „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u Hrvatskoj i državama Zapadnog Balkana“

19. lipnja 2018.g.,Frankfurt , Industrijska i trgovinska komora IHK Frankfurt

Konferencija „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u Hrvatskoj i državama Zapadnog Balkana“
Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora

Nakon Münchena (2015.) i Dortmunda (2016.),  Beograda (2017.) ovogodišnja konferencija „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana“ održati će se 19.lipnja 2018. u Frankfurtu (Industrijska i trgovinska komora, IHK Frankfurt).

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan – održava se u organizaciji njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME) , njemačkoga Saveznog ministarstva za gospodarstvo i energiju (BMWi), njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj (BMZ) te njemačkih bilateralnih industrijskih i trgovinskih komora zemalja Zapadnog Balkana.

U protekle tri godine konferencije su okupile više od 90 njemačkih tvrtki te preko 1000 sudionika. Time je inicijativa BME-a, njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME e.V), BMWi-ja , Njemačkog saveznog ministarstva gospodarstva i regionalnih njemačkih industrijskih i trgovinskih komora znatno nadmašila očekivanja organizatora.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja u Frankfurtu, odabrane tvrtke iz Hrvatske i ostalih zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim tvrtkama koje su zainteresirane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja  kao što su metaloprerađivačka industrija općenito, strojogradnja i proizvodnja opreme, proizvodnja djelova za automobilsku industriju, ljevaonice - odljevci i obrada, industrija plastičnih djelova, elektrotehnika, elektronika i dr.

Informacije o ovoj inicijativi i uvjetima sudjelovanja objavljene su i na web stranici Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore:

http://kroatien.ahk.de/hr/projekti/njemacka-inicijativa-za-pronalazenje-dobavljaca-u-hrvatskoj-i-drzavama-zapadnog-balkana/

Koncept projekta se bazira na „B2B – matchmaking platformi“.  Sedamdesettri (73) profila njemačkih tvrtki se nalazi u prilogu –excel Tab 2 (Summary of Buyer Profiles) sa kratkim opisima djelatnosti poduzeća i konkretnim zahtjevima koji su upućeni tvrtkama  u Hrvatskoj i državama Zapadnog Balkana. Profili njemačkih tvrtki navode što sve tvrtka/ proizvođač iz Hrvatske  treba imati u svom proizvodnom portfelju kako bi se kvalificirala za potencijalnu suradnju.

Svoj interes za sudjelovanje u projektu ostvarujete popunjavanjem obrasca (excel Tab 1 – Supplier Profile Croatia) u nastavku

a najkasnije do 19.04.2018.g.  Dostavljeni ispunjeni obrasci svih zainteresiranih tvrtki iz Hrvatske i regije biti će poslani u BME e.V. (Udruženje za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku SR Njemačke) koje će dostaviti prijave njemačkim tvrtkama na uvid a koje će na kraju  odlučiti o odabiru tvrtki  koje će sudjelovati na B2B događaju u Frankfurtu 19.06. ove godine.

Ukoliko ste se prepoznali kao novog dobavljača neke od njemačkih tvrtki  popunjeni obrazac ( Tab 1 –Supplier Profile Croatia) pošaljite na adresu: davor.okicic@ahk.hr  (sa naznakom u predmetu mail-a: Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u Hrvatskoj).

Važne napomene:

  • Obrazac excel Tab 1 – Supplier Profile Croatia se popunjava na engleskom jeziku
  • Službeni jezik na B2B manifestaciji u Frankfurtu je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcija njemački jezik).
  • Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za sudjelovanje na B2B susretu 19.06.2018. u Frankfurtu odlučuju njemačke tvrtke
Podijeli
li
0