JGL proizvodi na rumunjskom tržištu

JGL proizvodi na rumunjskom tržištu
JGL d.d.

Riječka farmaceutska tvrtka JGL potpisala je dva petogodišnja ugovora o licenciranoj suradnji s indijskom farmaceutskom kompanijom Dr. Reddy's, koja posluje na 25 svjetskih tržišta.
 
Ugovori se odnose na licenciranje proizvoda iz linija Aqua Maris i Meralys pod partnerovim brendom u oblicima sprejeva i kapi za nos za rumunjsko tržište.
 
„Ponosni smo što je kompanija Dr. Reddy's prepoznala kvalitetu i potencijal naših proizvoda iz linija Meralys i Aqua Maris za rumunjsko tržište. Vjerujemo da je ovo prvi korak u suradnji s novim partnerom koji u Rumunjskoj posluje od 1995. godine i na tom tržištu ostvaruje godišnji prihod od oko 19 milijuna eura. Ova suradnja se u potpunosti uklapa u JGL-ovu strategiju širenja respiratornog portfelja na nova tržišta“, izjavila je Dunja Siuc Valković, dr. med., direktorica globalnog razvoja poslovanja u JGL-u.
 
Naime, budući razvoj ove riječke tvrtke temelji se na razvoju i proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću unutar terapeutskih područja ORL i oftalmologija, kao i preparata na bazi morske vode, uz daljnju internacionalizaciju poslovanja. U planu je da licencna linija JGL proizvoda na tržištu Rumunjske bude lansirana krajem ove godine.
 
Inače, indijski Dr. Reddy's je s komercijalnim operacijama prisutan na 25 tržišta, te na ukupno 25 svjetskih proizvodnih lokacija ima 10 centara za istraživanje i razvoj, a zapošljava preko 20.000 ljudi.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0