JGL i poljska Polpharma potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

JGL i poljska Polpharma potpisali ugovor o strateškom partnerstvu
JGL d.d. logotip

Hrvatska farmaceutska kompanija JGL i vodeći poljski proizvođač lijekova Polpharma potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu, koji obuhvaća međusobnu razmjenu lijekova na recept  i bez recepata, prijenos proizvodnje oftalmoloških proizvoda bez konzervansa u Hrvatsku te potencijalnu suradnju na ruskom tržištu, izvijestili su u petak iz JGL-a.  

Suradnjom s Polpharma Grupom, koja je zastupljena u 35 zemalja svijeta, proizvodi hrvatskog JGL-a bit će dostupni na poljskom i drugim europskim tržištima, dok će se dio portfelja Polpharme proizvoditi u pogonima riječke kompanije te se prodavati na hrvatskom i ostalim europskim tržištima, navodi se u priopćenju. Stručnjaci iz obje kompanije već su počeli zajednički implementirati dogovorene projekte, tako da se prvi rezultati suradnje očekuju već ove godine, dodaje se.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora u Varšavi, da tom suradnjom JGL dokazuje snagu i konkurentnost na globalnom tržištu, kao i stručnost svojih zaposlenika, posebice u području oftalmologije koje je njihovo ključno terapijsko područje. Vučić, koji je u središnjici poljske kompanije potpisao ugovor s glavnim izvršnim direktorom Polpharma Grupe Markusom Siegerom, naglasio je i da se radi o izvrsnom primjeru vrijednosti ulaganja u vlastitu pamet, koja se očituje u razvoju i proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću.

Inače, otvaranjem proizvodnih pogona unutar kompleksa Pharma Valley u srpnju 2015., JGL je osigurao preduvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta. Tehnološka platforma te riječke tvrtke bazirana je na proizvodnji sterilnih otopina u kapima i sprejevima te Bag-on-Valve oblicima.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0