JCI European Presidents Meeting

8.-11.2.2018.g., The Westin hotel, Zagreb

JCI European Presidents Meeting
JCI CROATIA

JCI European Presidents Meeting (JCI EPM) događanje je koje se održava u Zagrebu od 8. do 11. 2. 2018. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. Radi se o događanju koje se održava svake kalendarske godine u veljači te okuplja nacionalne predsjednike i dužnosnike JCI organizacija. Na događanju se susreću kako bi na najbolji mogući način započeli nadolazeću JCI godinu – predstavili godišnje planove, razmijenili iskustva u radu te prezentirali planove međunarodnih dužnosnika u Europi i Europskog vijeća za razvoj (European Development Council - EDC). Događanje će trajati puna tri radna dana i očekuje se dolazak oko 100 delegata i dužnosnika iz čak 40 europskih zemalja, kao i dolazak svjetskog predsjednika JCI-a, glavnoga tajnika, izvršnog dopredsjednika, pet dopredsjednika zaduženih za Europu te drugih međunarodnih JCI dužnosnika. 

Junior Chamber International (JCI) neprofitna je međunarodna organizacija koja djeluje kroz gotovo 5.000 lokalnih organizacija u preko 120 zemalja svijeta. Okuplja više od 160 tisuća članova starosne dobi od 18 do 40 godina iz vrlo različitih društvenih i profesionalnih sfera.
JCI organizacija jedna je od ključnih partnera Ujedinjenih Naroda na području promicanja aktivnog sudjelovanja mladih u osnaživanju i razvoju lokalnih zajednica te ima savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću UN-a koje vodi nužnu brigu o održivom razvoju. 

JCI u Hrvatskoj okuplja i povezuje ljude dobre volje, na dobrom glasu u profesionalnom i u privatnom životu koji afirmiraju i šire ideje aktivnog građanstva. JCI u Hrvatskoj trenutno broji preko 80 članova koji su organizirani u tri lokalne komore: JCI Split, JCI Rijeka i JCI Zagreb kojoj je ujedno pripala čast da, uz potporu nacionalne organizacije JCI Hrvatske, bude domaćinom JCI European President Meetinga u veljači 2018. godine. 

JCI temelji svoje djelovanje kroz četiri osnovna područja: osobnom razvoju, poslovnom razvoju, radu za opće dobro i međunarodnim odnosima. Na svjetskoj razini JCI je partner i Međunarodne trgovačke komore (ICC-WCO), UN Global Compacta, UNESCO-a i UN Foundation-a dok je strateški cilj JCI-a postati organizacija koja će povezati sve sektore društva – javni, privatni i civilni sektor. Osim aktivnih članova organizacije, JCI povezuju i milijuni bivših članova, među kojima su i brojne istaknute ličnosti poput bivše Glavnog tajnika UN-a Kofi Annana, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država John F. Kennedya i Billa Clintona, Princa Alberta od Monaka, bivšeg predsjednika Francuske Jacques Chirac i drugi. 

Više informacij možete pronaći na poveznici u nastavku

http://www.jci-croatia.com/

Podijeli
li
0