Izvoz na 4 kontinenta

Izvoz na 4 kontinenta
Intra lighting

Koronakriza otežala je mnogim domaćim tvrtkama ionako tešku borbu za kupce na međunarodnom tržištu, pa je svaki veliki uspjeh naših poduzetnika u takvoj konkurenciji vrijedan spomena.

Proizvodi tvrtke iz Čazme, zahvaljujući inovacijama i iskustvu, osvjetljavaju urede i tvornice globalno poznatih tvrtki poput Ferrarija, Gugla i Microsofta. 

Rasvjeta koja izlazi iz ove tvornice toliko je tražena da se izvozi na četiri kontinenta. Kažu, recept je jednostavan, spoj iskustva i primjene novih tehnologija poput led rasvjete.

- Imali smo isporuke rasvjete bolnicama i u Veroni u Italiji, u Gasgowu u Škotskoj, po Sloveniji i u Hrvatskoj nekoliko objekata, rekao je Božidar Kadoić, direktor tvrtke Intra Lighting, Čazma.

Tvornica u slovensko-hrvatskom vlasništvu bez ulaganja u suvremenu tehnologiju ne bi mogla pratiti konkurente pa se ovdje mogu vidjeti zanimljivi uređaji.

- Sadrži umjetnu inteligenciju koja prepoznaje da li sve sastavnice svjetiljke su u svjetiljci. Za svaku svjetiljku imamo trag ispravnosti, pokazuje Branko, tehnolog tvrtke Intra Lighting, Čazma.

Zbog koronakrize ostali su bez važnih poslova poput opremanja zračne luke u Milanu, dva instituta u Srbiji i tri hotela u Hrvatskoj. No, radnike nisu otpuštali, a sada su zbog najbolje ponude na natječaju dobili i posao opremanja nove zgrade bjelovarske bolnice s 4250 rasvjetnih tijela.

- Lijepo je vidjeti da taj posao od pet i pol milijuna kuna radi tvrtka s područja županije kao podizvođač u ukupnosti onoga što se sada dešava, naglašava Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan.

Stručnjaci ovdje projektiraju rasvjetu za kompletna postrojenja, a napominju i čime su još osvojili tržište. 
- Ne bismo to radili da iza nas ne postoji kvalitetna struka i da iza nas ne postoji jamstvo. Mi od 1.4.2018. dajemo na naše proizvode jamstvo od 7 godina, istaknuo je Kadoić.
Vjeruju kako se ipak nazire svjetlo na kraju tunela - da bi mogli nastaviti izvoz svoje rasvjete u 50-ak zemalja.

Izvor: www.hrt.hr

Podijeli
li
0