Infinum širi poslovanje na Makedoniju

Infinum širi poslovanje na Makedoniju
Infinum planira rast i širi poslovanje

Hrvatska IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.

Tim preuzimanjem Infinum širi poslovanje i na Makedoniju, što je dio njihovog strateškog plana jačanja prisutnosti u regiji, ali i globalne ekspanzije, u sklopu čega su već u posljednjih šest mjeseci otvorili urede na tri nova tržišta te sada posluju na šest lokacija u Europi i Americi, za koje traže i stotinjak ljudi za popunjavanje 40-ak različitih radnih mjesta, navodi se u priopćenju.

"U posljednje vrijeme možemo vidjeti da se hrvatske tehnološke tvrtke prodaju. Mi smo krenuli u drugom smjeru - radit ćemo na daljnjem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili kroz samostalno otvaranje ureda i organski rast, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma", istaknuo je operativni direktor Infinuma Nikola Kapraljević.

Iz Infinuma navode da će izvršni direktor za Makedoniju zadužen za razvoj Infinuma na tom tržištu biti osnivač 3P Developmenta Gjorgi Kosev, za kojeg kažu da ima međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. "Jako sam sretan što je Infinum uočio sinergiju između obje tvrtke i što 3P postaje dio tima", poručio je u priopćenju Kosev.

Kako se nadalje navodi, ovom se transakcijom Infinum kolektivu od 350 zaposlenika i suradnika pridodaje 30 novih kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata. Dodaju da portfelj makedonske tvrtke uključuje projekte za Virgin Mobile, Novartis, Hilton, Coca-Cola HBC, te da će sada u sklopu Infinuma nastaviti pružati podršku postojećim klijentima, a kako makedonski ured bude rastao zaposlenici će dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište.

Zbog veličine Infinum grupe, transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tada će Infinum i službeno krenuti s radom na novoj regionalnoj lokaciji, navode iz Infinuma.

Dodaju da su Grubišić & Partneri Korporativne financije angažirani kao financijski savjetnik Infinuma, dok je Odvjetničko društvo Polenak angažirano kao pravni savjetnik. Inače, Infinum su 2005. godine osnovali Tomislav Car i Matej Špoler, tada još studenti FER-a. Infinum se bavi osmišljavanjem i razvojem digitalnih proizvoda za globalno tržište, surađuje s klijentima iz automobilske industrije, financija, zdravstva, telekomunikacija i drugih sektora, a njihova krajnja rješenja koriste milijuni ljudi.

Danas tvrtka broji više od 400 stručnih zaposlenika iz više od 15 zemalja, s uredima u Hrvatskoj, Sloveniji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji. 3P je studio za razvoj mobilnih i web aplikacija osnovan u Skopju 2011. godine. Tim broji preko 30 IT stručnjaka koji su radili na više od 300 projekata za klijente u telekomunikacijama, farmaceutskoj, osiguravateljskoj i industriji zabave u SAD-u, Europi te na Bliskom istoku, podatci su iz priopćenja.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0