Indianapolis kao baza za zamah biznisa u Americi

Indianapolis kao baza za zamah biznisa u Americi
Hrvatski ICT izvoz simbolička fotografija

Križevačka IT agencija Speck (čitaj: Spek) 'sletjela' je u Ameriku. Nakon nešto više od dvije godine postojanja, s uredima u Križevcima i Zagrebu odakle su radili za hrvatsko i inozemna tržišta, nova adresa je i Indianapolis, savezna država Indiana.

Suosnivač i izvršni direktor Tomislav Tenodi objašnjava zašto su se odlučili na takav hrabar poduzetnički potez, jer rijetki su hrvatski startupi pa i oni veći, napravili slično.

Na američkom terenu Speck od ranije niže uspjehe, najveći im je klijent kalifornijski KidzToPros, za koji razvijaju aplikacije za organizaciju izvanškolskih aktivnosti, poput raznih kampova, što obuhvaća više od 250 škola. "Speck je pretežito orijentiran na suradnje s američkim i zapadnoeuropskim tvrtkama koje trebaju visokokvalitetne usluge iz područja web i mobilnog developmenta te dizajna.

Od otvaranja ureda u Indianapolisu u prosincu lani već smo u ozbiljnim pregovorima s nekoliko novih potencijalnih klijenata", veli križevački IT poduzetnik, čiji Speck u opusu ima i projekte u Francuskoj, za digitalizaciju procesa izrade modne kolekcije, te Njemačkoj, a sad rade i za kolumbijski fintech Minka.

U Hrvatskoj dugo tijesno surađuju s Combisom na aplikacijama za cloud. Njihov je veliki projekt i portal autoskola.hr, za e-učenje o prometu. "Novi nam je klijent i jedan veliki trgovački lanac", dodaje Tenodi i navodi da su im se lani prihodi više nego udvostručili i da s rastom broja projekata rastu i oni.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0