Hrvatske tvrtke za računalne igre na sajmu Gamescom

Hrvatske tvrtke za računalne igre na sajmu Gamescom
GAMESCOM 2018.

Devet hrvatskih tvrtki koje se bave razvojem računalnih igara nastupaju ovoga tjedna na jednom od najvećih svjetskih sajmova računalnih igara i digitalne zabave Gamescom u njemačkom Kölnu, očekujući da će ondje pronaći nove poslovne partnere.

O odlasku hrvatskih tvrtki na taj sajam, koji se održava od 21. do 25. kolovoza, u četvrtak su izvijestili iz Hrvatske gospodarske komore koja je s Klasterom hrvatskih proizvođača računalnih igara (CGDA) organizator njihova nastupa.

Riječ je o tvrtkama Nanobit, Digitalna avantura, Intercorona, Iron ward, Exordium Games, Pandora studio, Abest, Games Revolted i Lion game Lion, koje su članice HGK-ove Grupacije za razvoj računalnih igara Udruženja za IT.

"Nastupi na sajmovima poput Gamescoma služe da se nađemo s postojećim i potencijalnim novim poslovnim partnerima, pričamo s predstavnicima velikih svjetskih kompanija i drugima. Ne predstavljamo samo Nanobit nego i cijelu hrvatsku gaming scenu", rekao je Tomislav Gojević iz tvrtke Nanobit.

Alexander Friedman iz Sektora za industriju HGK istaknuo je da domaći sektor proizvodnje računalnih ostvaruje visoku godišnju stopu rasta, kao i da tvrtke koje nastupaju na Gamescomu prihode gotovo u cijelosti ostvaruju na svjetskom tržištu.

Iz HGK iznose i podatke iz istraživanja o hrvatskim kreativnim i kulturnim industrijama Ekonomskog instituta Zagreb, prema kojima je u Hrvatskoj u industriji 'game developmenta' trenutno zaposleno oko 250 osoba u više od 20 tvrtki.

Hrvatskoj industriji računalnih igara ovo je peti nastup na Gamescomu, na kojemu se ove godine predstavlja tisuću izlagača iz više od 50 zemalja.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0