Hrvatske informatičke tvrtke na sajmu CeBIT u Hannoveru

Hrvatske informatičke tvrtke na sajmu CeBIT u Hannoveru
Hrvatski ICT izvoz simbolička fotografija

Tri hrvatske informatičke tvrtke izlažu na nacionalnom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), na najvećem svjetskom sajmu informacijskih tehnologija CeBIT, koji se od 14. do 18. ožujka održava u njemačkom Hannoveru, priopćila je u utorak HGK. To su Alfatec Group, Neoinfo i Span.
 
Direktor tvrtke Neoinfo Igor Vukmirović ističe da je motiv sudjelovanja na CeBIT-u pokušaj širenja na strana tržišta i potraga za partnerima koji će to omogućiti.
 
Voditeljica marketinga zagrebačkog Spana Biljana Vuksan kaže da ta tvrtka predstavlja inovativna rješenja s ciljem da je klijenti prepoznaju kao partnera u digitalnoj transformaciji.
 
Direktor Business Inteligence sektora zagrebačke tvrtke Alfatec Group Boris Škorić izvještava pak da ta tvrtka u Hannoveru predstavlja DWEM produkt portfolio, kojega Škorić smatra jednim od najinventivnijih proizvoda te vrste na svijetu.
 
HGK je organizirao nacionalni štand prvi put nakon 2012. godine. "Probuđeni interes za izlaganjem na štandu budi nadu u veći izvozni angažman hrvatskih informatičara na zapadnoeuropskom tržištu, kojemu Hrvatska, zbog znanja i kvalitete IT kadrova predstavlja izvrsno odredište za near sourcing, izdvajanje i ugovaranje poslova na bliskoj lokaciji", kaže smatra potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0