Hrvatska IoT tvrtka Include najavila dolazak na tržište Velike Britanije i Irske

Hrvatska IoT tvrtka Include najavila dolazak na tržište Velike Britanije i Irske
STEORA pametna klupa

U srijedu, 11. listopada 2017. godine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Londonu hrvatska IoT tvrtka Include, jedan od vodećih europskih proizvođača inovativnih rješenja za „pametne gradove“, najavila je dolazak na tržište Velike Britanije i Irske predstavljajući Steora pametnu klupu široj javnosti.
 
Nakon kratkog pozdrava veleposlanika RH u Velikoj Britaniji Igora Pokaza i savjetnice u Veleposlanstvu RH za gospodarstvo Davorke Žanić – Dražić, osnivač Includea, mladi inovator i “IT genije iz Solina”, Ivan Mrvoš, predstavio je svoju tvrtku i Steora pametnu klupu.
 
Događaju su prisustvovali mnogi cijenjeni gosti relevantni za područje obnovljivih izvora energije, tehnologije i okoliša, kao i cijenjeni diplomatski predstavnici iz drugih zemalja.
 
Naime, ovo je prvo predstavljanje u nizu u sklopu pilot projekta „Pametna klupa na turneji“, kojim će Steora pametna klupa biti na turneji po odabranim hrvatskim veleposlanstvima u Europi gdje će biti izložena po tjedan dana. Cilj tvrtke je do kraja godine povećati prisutnost u 30-ak zemalja. Include trenutno zapošljava 40 djelatnika i najveći je hrvatski proizvođač pametnih klupa.
 
Podsjetimo, pametna klupa Steora je ulična klupa nove generacije. Napajana zelenom solarnom energijom, nudi više funkcija i prednosti – bežični punjač i USB priključke za punjenje telefona i drugih pametnih uređaja, besplatni Wi-Fi hotspot, uličnu rasvjetu, sustav hlađenja sjedala, senzore za prikupljanje podataka i online platformu (nadzornu ploču) za praćenje i analizu podataka. Modernog je dizajna i predstavlja jedinstveno rješenje koje spaja više različitih proizvoda i njihovih funkcija u jednu cjelinu.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0