HGK sufinancira izradu EU projekata

HGK sufinancira izradu EU projekata
HGK logo

Hrvatska gospodarska komora izdvaja za gospodarstvenike milijun kuna izravne financijske potpore za izradu prijavnih dokumenata za EU projekte.

Jednom od novih usluga HGK Moj EU projekt vaučer, u prvoj etapi dodjele sredstava članicama, Komora sufinancira pripremu dokumentacije za projekte s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost ovog natječaja je 350.000 kuna, a vrijednost vaučera po tvrtki iznosi 10.000 kuna.

"Vaučeri su nova usluga Hrvatske gospodarske komore kojoj je ciljem da se svim tvrtkama članicama olakša i automatizira pristup dostupnim informacijama o konkretnim poslovnim prilikama na inozemnim tržištima. Na natječaj se mogu prijaviti članice HGK s najmanje jednim zaposlenim te s podmirenim poreznim obvezama i obvezama prema zaposlenicima te tvrtke koje nisu u poteškoćama, u postupku stečaja ili u procesu predstečajne nagodbe", objasnio je Saša Bukovac, pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove HGK.

Vaučeri se isključivo mogu iskoristiti za izradu poslovnog plana, pripremu prijavne i prikupljanje popratne dokumentacije propisane pravilnicima i natječajima raspisanima za dodjelu sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Prijavitelj je dužan ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi na službenoj stranici HGK.

Natječaj traje do 27. veljače, a prvih 35 prijava po vremenskom slijedu prijave koje zadovoljavaju osnovne kriterije bit će uvršteno na Listu prihvatljivih prijavitelja uz još njih sedam, odnosno 20 posto na rezervnu listu. Isplata vaučera obavlja se u roku od 10 radnih dana od dana dostave kompletne dokumentacije.

Podrobnije o natječaju možete pročitati OVDJE.

Podijeli
li
0